Tematické hotely nie sú žiadnou novinkou, turisti môžu stráviť noc v ľadovom kráľovstve, „sieni slávy“, ktorá vzdáva poctu hudobným legendám tak, že každá izba je venovaná niektorému umelcovi, a najnovšie vznikajú už aj vesmírne hotely, ktoré vezmú hostí priamo ku hviezdam.
Čo by ste však povedali na hotel plný salámy, šunky, údených kolienok či klobásy? Ak ste milovník mäsových výrobkov, v juhonemeckom mestečku Rittersbach si istotne prídete na svoje.
Tamojší kreatívny podnikateľ, skutočný mäsiar Claus Boebel, ponúka nocľah a raňajky v mäsiarsky ladenom ubytovacom zariadení.
Na návštevníkov čakajú izby dekorované najrôznejšími údeninami, postele dopĺňajú vankúše v tvare klobásy, priam na zjedenie vyzerá aj mydlo v kúpeľni. V takejto komnate nikoho neprekvapia ani bravčové hlavy na záhlaví postelí.
A že sa klobásová myšlienka uchytila, svedčí aj klientela hotela – Boebel hneď počas prvých troch mesiacov po otvorení hostil návštevníkov z Číny, Japonska, Nigérie, Ruska, Ukrajiny, Portugalska, Španielska, Talianska, Francúzska, Veľkej Británie, Poľska, Rakúska aj Česka.
Hostia si okrem ochutnávky špecialít môžu aj vyskúšať výrobu vlastnej klobásy.