Namiesto luxusnej obuvi otvoria v Moskve butik 'Putinov tím'

Obchod s názvom Team Putin (Putinov tím) sa má tento týždeň otvoriť v centre Moskvy na mieste, kde sa až do júla predávala obuv známej značky Christian Louboutin. Oznámil to server RBK s odvolaním na majiteľku butiku Aizel Trudelovú.

07.10.2019 13:30
debata

Jej hovorca potvrdil, že nový butik s novou kolekciou otvoria v utorok 8. októbra. Pozvánky už dostali prominentní hostia z radov ruských celebrít.

Hnutie s názvom Putinov tím pôvodne vytvoril pred dvoma rokmi hokejista Alexander Ovečkin, ktorý ako priaznivec Vladimira Putina chcel takto podporiť hlavu štátu pred vlaňajšími prezidentskými voľbami.

Hovorca hnutia podľa RBK uviedol, že hnutie je neformálne, a tak značku Putinovho tímu môže ľubovoľný záujemca využiť pre „ušľachtilé účely“. Prezidentov hovorca sa zdržal vyjadrenia.

Aizel Trudelovej patrí skupina Landau Fashion Group, ktorá má v Rusku práva na obchody Diane Von Furstenberg, Marc Jacobs, Christian Louboutin, J. Mendel, Oscar de la Renta, Charlotte Olympia a Agent Provocateur. Server Business of Fashion tento rok Trudelovú zaradil medzi najvplyvnejších ľudí vo svetovom módnom priemysle.

RBK pripomenul, že Putinovo meno pre komerčné účely použil už denník Komsomoľskaja pravda, ale to bolo na jeseň 2007 a s prezidentovým súhlasom. V rámci reklamnej kampane pre „noviny, ktoré čítajú všetci“ billboardy zobrazovali Putina s nápisom: „Cestou do práce čítam Komsomolku!“

debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Vladimir Putin #Alexander Ovečkin #butik