Šesť najslávnejších hotelov, ktoré... Nikdy neexistovali

Poznáme ich všetci - odohrali sa v nich príbehy lásky, boli pracoviskom, ale aj dejiskom zrád či vrážd.

18.05.2020 07:00
debata

Najznámejšie filmové hotely, ktoré v skutočnosti nikdy neexistovali a vytvorili ich len filmoví tvorcovia ako kulisy alebo sa v skutočnosti volajú úplne inak a aj sa nachádzajú na inom mieste, ako nás presviedčalo strieborné plátno.

Rezort Kellerman

Jeden z najslávnejších príbehov lásky sa odohral na pozadí leta v luxusnom rezorte v horách Catskills. Práve tu sa nesmelá Frances „Baby“ zahľadela do šviháckeho tanečníka, ktorý si v lete zarábal zvŕtaním sa na parkete. Staromódna rodinná dovolenka sa v Hriešnom tanci zmenila na leto snov, a to len vďaka rezortu, kde sa mladá dvojica mohla stretnúť.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Baby and Johnny #FridayFeeling #DirtyDancing

Príspevok, ktorý zdieľa Dirty Dancing Movie (@dirtydancingmovie),

Hotel Vážka

Mestečko Stars Hollow by nebolo kompletné bez dvoch ikonických ubytovacích zariadení – Hotela Independence, kde Lorelai z rodu Gilmorovcov začínala, a Hotela Vážka, ktorý neskôr otvorila so svojou najlepšou kamarátkou Sookie. Útulné bývanie v rodinnej atmosfére, na stole dobroty od najlepšej kuchárky pod slnkom a všade naokolo skvelý humor – kto by odolal tejto kombinácii?

Grandhotel Budapešť

V čase medzi dvoma svetovými vojnami, keď nič poriadne nefungovalo, bol Grandhotel Budapešť ostrovom istoty a spoľahlivosti. Leví podiel na tom mal šéf hotelového personálu, pán Gustave, ktorý priania hostí plnil ešte skôr, ako ich vôbec stihli vyriecť. Hostí hotela doslova miloval, a to aj vo fyzickom slovazmysle, a tak nebolo divu, že mu jedna spokojná zákazníčka z vďačnosti venovala vzácny obraz. Keď po jej smrti Gustave zbohatol, začala sa naňho poľovačka polície, nájomného vraha aj nespokojných pozostalých…

Fhloston Paradise Hotel

Hotel sa vo filme Piaty element objaví až kdesi za polovicou, keď v ňom pobyt vyhrá hlavný hrdina Corbin Dallas. Futuristický plávajúci koráb však vyrazí dych – hostia majú k dispozícii 12 bazénov, stovky reštaurácií a nekonečné litre šampanského. Hotel má dokonca aj vlastnú operu, kde vystupujú najslávnejších speváci celého vesmíru.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

READY FOR TAKEOFF #fhlostonparadise #the5thelement #lucbesson #sciencefiction #costumes #jeanpaulgaultier

Príspevok, ktorý zdieľa sophie c. andresen (@theneuromaencer),

Hotel Overlook

Hotel Overlook z legendárneho hororu Osvietenie je jednou z najznámejších budov literárnej histórie – najmä pre svoju desivú históriu a zamorenie zlomyseľnými duchmi. Impozantná budova v štýle Art Deco s výhľadom na hory, bludiskom zo živého plotu a s pôsobivými interiérmi mohli lákať na rezerváciu izby či dlhší pobyt v pokoji „na vzduchu“. Teda, aspoň do chvíle, kým si človek uvedomí, že samota na horách môže byť skôr tiesnivá a dokáže pripraviť o rozum.

Batesov Motel

Hitchcockov klasický horor Psycho (z roku 1960), nakrútený podľa románu Roberta Blocha, patrí do pomyselného zlatého fondu svetovej kinematografie a od svojho vzniku láka k rôznym pokračovaniam či prepracovaniam. Do tejto kategórie patrí aj seriál Batesov motel, ktorý zobrazuje klasické postavy, no prenesené do súčasnej doby a „zastihntué“ ešte pred tým, ako sa odohral najznámejší príbeh. Príbeh seriálu sa neodohráva vo fiktívnom kalifornskom Fairvale, ale vo fiktívnom oregonskom pobrežnom mestečku White Pine Bay, kam prichádza čerstvo ovdovená Norma Batesová so 16-ročným synom Normanom a usídľuje sa v moteli, ktorý Norma kúpila z manželovej poistky.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zorya Nedoviz  NedoviZka (@lvivyanka718),

Cntraveler.com; Csfd.cz/grandho­tel; Csfd.cz/motel

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #hotel