Destinácia, na ktorú si robí zálusk najviac čínskych turistov? Wu-chan!

Hlavné mesto čínskej provincie Chu-pej a najľudnatejšie mesto v strednej Číne má rozlohu 8 467,11 km² a žije tu 9,7 milióna obyvateľov, v metropolitnej oblasti 6,1 milióna. Potiaľto by charakteristika Wu-chanu nebola ničím výnimočná.

23.06.2020 07:00
koronavírus, Covid-19, socha, Wuhan, Wu chan, Foto: ,
Socha a chodci v čínskom Wu-chane.
debata

Mesto sa však len pred niekoľkými mesiacmi stalo najskloňovanejším miestom sveta, keď sa stalo epicentrom vzniku nového typu koronavírusu, ktorý sa hrozivo rozšíril v Číne a po celom svete. Napriek tomu sa sem teraz chcú prísť čínski turisti pozrieť.

Táto správa sa zdá priam neuveriteľná, no Číňania najčastejšie označili práve neslávne známy Wu-chan za destináciu, ktorú by po skončení pandémie chceli navštíviť. Miesto, odkiaľ sa začala šíriť nákaza, dokonca podľa CNN predbehlo aj Peking, ktorý medzi Číňanmi doposiaľ kraľoval zoznamu najžiadanejších domácich dovolenkových destinácií.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

.

Príspevok, ktorý zdieľa .ensayo.casa.cinco. (@ensayo.casacinco),

Vyplýva to zo štúdie, ktorú nedávno vydala Čínska akadémia vied pre výskum v oblasti spoločenských vied v oblasti cestovného ruchu a Centrum pre výskum kultúry a cestovného ruchu Tencent.

K výsledkom sa dopracovali na základe 15 163 rozdaných dotazníkov, veľkých údajov z viac ako 20 miliónov príspevkov z účtov a fór na sociálnych médiách, ako aj z niekoľkých hĺbkových rozhovorov, uvádza The Jakarta Post.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

W

Príspevok, ktorý zdieľa CGTN (@cgtn),

Dôvodom tejto zvláštnej cestovateľskej preferencie je zrejme túžba navštíviť miesto, ktoré sa navždy zapísalo do dejín. Výsledok štúdie podľa SCMP odrazil hlboké emócie ľudí z celej krajiny a vyjadril podporu verejnosti voči "hrdinskému mestu“.

Rovnako na popularite získala podľa NBC celá provincia Hubei, ktorej metropolou je práve Wu-chan. Tá je v rebríčku cestovateľskej popularity na druhom mieste za provinciou Pekingu. Pritom pred vypuknutím koronakrízy sa Hubei nenachádzala ani v prvej desiatke.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @ explorechina2020,

Lesná oblasť Shennongjia v provincii Hubei aj Žltá žeriavia veža vo Wu-chane sa tiež ocitli v top dvadsiatke najžiadanejších turistických atrakcií.

Čo sa týka zahraničných destinácií, Číňania pred krízou najčastejšie plánovali navštíviť v roku 2020 Thajsko, Rusko či Japonsko. Spojené štáty americké, ktoré boli na prvom mieste tohto rebríčka, sa po vypuknutí pandémie úplne vytratili z top desiatky.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Le Point (@lepointfr),

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Wu-chan #koronavírus #Covid-19 #Wuhan