Väznica, bunker, kanál... 5 hotelov pre hostí s atypickým vkusom

Pobyt v nacistickom bunkri? Alebo v plávajúcej chatke na jazere so spálňou pod hladinou? Aj takéto excentrické hotely núkajú svoje služby.

18.11.2020 07:00
debata

Svojrázne ubytovanie v starých majákoch, domčekoch v korunách stromov, v jachtách či v jurtách už nie je v porovnaní so skutočne bizarnými hotelmi nijako výstredné. Aj takto sa dá zdvihnúť latka.

Podmorské hotely plné luxusu možno navštíviť v Dubaji či na Maledivách. O dosť skromnejšie, no nemenej romantické ubytovanie ponúka chatka Utter Inn ukotvená v jazere Maralan asi kilometer od švédskeho mesta Västerås. Pod domčekom sa nachádza spálňa s tromi oknami a dvomi posteľami, do ktorej sa schádza malým priechodom po rebríku.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Visit Västerås (@visitvasteras),

Podivným hotelom sa môže pochváliť aj Brno. Nacistický protibombový bunker sa najprv prerobil na sovietsky jadrový úkryt a z neho sa nakoniec stal hotel. Pôvodný bunker s krycím menom 10-Z navrhli tak, aby sa doň zmestilo 500 ľudí. Ostali tu staré poschodové postele, starožitné písacie stroje a magnetofóny, plynové masky aj mrazivá atmosféra. V úkryte je trvalo 14 stupňov Celzia, je vlhký a ponurý. Skvelý zážitok.

Ako si asi žijú potkany? Pocit ako hlodavce v odpadovom potrubí majú hostia ubytovacieho zariadenia DasParkHotel neďaleko rakúskeho Linzu. Ubytovať sa tu môžu vo veľkých betónových kusoch rúr, ktoré sú vybavené manželskou posteľou a lampičkou na čítanie. Svetlo do „izby“ prúdi cez strešné okno – malý kruhový otvor v strope.

Havarované lietadlo uprostred kostarického dažďového pralesa? Kdeže, to je štýlový Hotel Costa Verde starostlivo umiestnený uprostred zelene, kde susedstvo tvoria leňochody, opice a tukany. Boeing 727 si noví majitelia vzali zo San Jose po tom, ako v 60. rokoch doslúžil. Útulne ho zrekonštruovali a teraz sa môže pochváliť všetkým pohodlím, dokonca so súkromnými balkónmi s výhľadom na Pacifik.

Priveľa slobody a voľnosti? Vyrieši to väznica. Turisti v Naí Dillí si môžu vyskúšať pobyt vo vysoko zabezpečenej a stráženej base Tihar. Nechýbajú trestanecké obleky, pravé väzenské jedlo a noc v zamrežovanej cele. Susedmi je 15 000 skutočných zločincov, odsúdených zlodejov, podvodníkov a vrahov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa So Delhi (@sodelhi),

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hotel