Noc múzeí a galérií Košického kraja sa tento rok presunie do online priestoru

Noc múzeí a galérií Košického samosprávneho kraja sa tento rok presunie do online priestoru. Z pôvodného májového termínu bolo podujatie presunuté na sobotu 14. novembra. Informovala o tom hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

11.11.2020 10:40
debata

„Galérie a múzeá Košického samosprávneho kraja to v tomto pandemickom roku nemajú jednoduché, napriek tomu sa rozhodli zapojiť do tohtoročnej Noci múzeí a galérií. A keďže v týchto dňoch si návštevníci nemôžu pozrieť výstavy či expozície osobne, kultúra prichádza za nimi v online priestore. Župné kultúrne zariadenia si pre záujemcov pripravili zaujímavé virtuálne prehliadky so sprievodcom, vzdelávacie aktivity aj ukážky aktuálnych výstav. Do podujatia sa tento rok zapojí sedem župných organizácií, ktoré pripravia viac ako desať kultúrnych podujatí,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove uvedie komentovanú večernú prehliadku andrássyovského parku, kde budú hlavnou témou zaujímavosti zo života šľachty trebišovského kaštieľa.

Múzeum Spiša v Spišskej Novej Vsi pripravuje okrem virtuálnej prehliadky nedávno rozšírenej expozície Histórie Spiša aj tematicky ladenú prehliadku kaštieľa v Markušovciach – Noc múzeí s Ludwigom van Beethovenom a Banícke múzeum v Rožňave ponúkne na svojich web stránkach a YouTube od 17:00 okrem prehliadok expozícií aj prebiehajúce výstavy múzea – Jaskyne UNESCO v Národnom parku Slovenský kras a Divadelná Rožňava – Rozsnyói Színházi Élet.

Online prehliadky chystá tiež Zemplínske múzeum v Michalovciach, Východoslovenské múzeum v Košiciach, Galéria umelcov Spiša či Východoslovenská galéria.

"Zúčastniť sa na Noci múzeí a galérií 2020 môže každý, stačí mať k dispozícii počítač alebo smart telefón s pripojením na internet.

Programy jednotlivých kultúrnych organizácií môžu záujemcovia sledovať na ich webových stránkach, YouTube kanáloch alebo na sociálnych sieťach," dodala Terezková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Košický kraj #Noc múzeí