Trnava začne s prípravou tradičného jarmoku aj ďalších podujatí

V rozpočte mesta sú zaradené každoročné kultúrno-spoločenské podujatia. Ich osud však bude závisieť od aktuálnej epidemickej situácie a platných hygienických opatrení.

14.02.2021 15:35
Trnava Foto:
Trnava. Ilustračné foto.
debata

Mesto Trnava počíta v tomto roku s Tradičným trnavským jarmokom, podujatím Májový kvet, ale aj ďalšími letnými kultúrnymi aktivitami v centre. Tieto podujatia sú zaradené do tohtoročného rozpočtu mesta.

Organizačné zabezpečenie jarmoku a Májového kvetu budú v utorok schvaľovať mestskí poslanci, ich osud však bude závisieť od aktuálnej epidemickej situácie a platných hygienických opatrení.

Kvetinový trh Májový kvet ani septembrový jarmok sa minulý rok napriek rozbehnutým prípravám pre protipandemické opatrenia nekonali.

Tradičný trnavský jarmok, najväčšie kultúrno-spoločenské podujatie v Trnave, je v tomto roku naplánovaný na 9. až 12. septembra. Má sa konať na rovnakých uliciach centra mesta ako v predchádzajúcich rokoch.

Trnava očakáva z jarmoku zisk približne 45-tisíc eur. Príjmy od predajcov majú dosiahnuť 195-tisíc eur a výdavky na organizovanie jarmoku a kultúrny program 150-tisíc eur. Záujemcovia o predaj na septembrovom jarmoku sa môžu hlásiť do polovice mája.

Podujatie Májový kvet, určené pre záhradkárov a milovníkov kvetín, je naplánované na 13. až 16. mája na Trojičnom námestí a Hlavnej ulici.

V rozpočte Trnavy na tento rok sú zaradené aj všetky tradičné podujatia, ktoré sa konajú pod spoločným označením Kultúrne leto. Aj v tomto prípade o ich konaní bude rozhodovať aktuálna situácia s pandémiou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #jarmok