V lete sa otvorí čarovné múzeum venované Andersenovým rozprávkam

Fanúšikovia klasických rozprávok majú nový bod na mape miest, kam sa musia raz ísť pozrieť. Toto leto sa otvorí múzeum Hansa Christiana Andersena v dánskom Odense, rodnom meste slávneho autora. Viac ako storočie po jeho smrti sa tak nadšenci jeho diela môžu dozvedieť viac o ňom samom a vzdať mu úctu.

26.03.2021 07:00
debata

A bude to rozhodne nezabudnuteľný zážitok, sľubujú Dáni. Všetko sa pripravuje tak, aby návštevníci mali hneď po vstupe pocit, že sa ocitli v rozprávke, píše Matadornetwork. Bude tu čarovný dom, podzemná výstava a magická záhrada v podobe bludiska.

Podľa kreatívneho riaditeľa múzea Henrika Lübkera bude nový priestor rovnako rozmanitý, ako boli aj Andersenove príbehy. Múzeum a jeho expozície vás navyše zavedú k pôvodnému domovu Hansa Christiana Andersena, kde vyrastal.

Architekti múzea Kengo Kuma & Associates sa pri návrhu priestorov inšpirovali samotnými rozprávkami, kde sa malý svet sa zrazu rozširuje do väčšieho vesmíru.

Pomocou jedinečnej architektúry, svetla, zvuku a premietaných obrázkov sa návšteva Andersenovho domu stane povznášajúcim umeleckým zážitkom.

Nová budova a záhrady sa budú rozprestierať na ploche približne 9 000 metrov štvorcových.

Andersen, ktorý zomrel v roku 1875, je po celom svete známy vďaka svojim príbehom ako Škaredé káčatko, Princezná na hrášku, Malá morská víla, Palculienka a Malá predavačka zápaliek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #múzeum #Dánsko #rozprávky #Hans Christian Andersen