Rekonštrukcia akvaparku sa odkladá. Pre pandémiu namiesto toho prepúšťali

V popradskom akvaparku mala vlani odštartovať rozsiahla rekonštrukcia za 7 miliónov eur. Investícia mala so sebou priniesť aj ďalšie pracovné miesta. Pre pandémiu a následné zatváranie zariadení cestovného ruchu ju však muselo vedenie vodného parku prehodnotiť.

03.04.2021 20:00
debata

Prepustiť muselo niekoľko zamestnancov v skúšobnej lehote a so zmluvou na dobu určitú. V rozhovore pre spravodajský portál Webnoviny.sk to uviedol konateľ spoločnosti Aquapark Poprad, s. r. o., Richard Pichonský.

„Máme právoplatné stavebné povolenie a ambíciu stavať. Boli sme pred podpisom zmluvy s bankou, ktorá nám garantovala finančné krytie, no pandémia spôsobila, že sme museli danú investíciu prehodnotiť,“ povedal Pichonský.

Ešte po minuloročnej prvej vlne boli podľa jeho slov definitívne presvedčení o tom, že od jesene pôjdu do veľkej rekonštrukcie.

„Potom však prišla druhá vlna pandémie, no hlavne neistota, nejednoznačne nastavené podmienky, a to, že sme pre nariadenia vlády a štátnej hygieny museli v polovici októbra zatvoriť,“ dodal.

Plánovaná rekonštrukcia akvaparku sa mala týkať vnútorného zariadenia, ale aj dispozičného riešenia areálu. Pribudnúť mala rodinná reštaurácia a v rámci atrakcií nová toboganová veža. Cieľom plánovaných zmien bolo zvýšiť kapacitu areálu, eliminovať rady pri pokladniach a návštevníkom tak zrýchliť vstup do akvaparku.

Spoločnosť zároveň plánovala prestavbu plaveckého bazéna za 2 milióny eur bez DPH. V tomto prípade si akvapark podľa Pichonského zatiaľ robí prieskum trhu. O zdroje vo výške polovice potrebnej sumy sa chce uchádzať z výzvy Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry v rámci Fondu na podporu športu.

Naposledy popradský akvapark rekonštruovali v rokoch 2014 až 2016. Vybudovali vtedy detský bazén, wellness centrum, pribudla centrálna reštaurácia, ale aj nové šatne.

Vlastníkom spoločnosti Aquapark Poprad, s. r. o., je Letheby & Sons Limited. Ešte vlani vlastnilo 15-percentný podiel v akvaparku aj mesto Poprad, spoločnosti ho však predalo. Celkové výnosy spoločnosti za rok 2019 predstavovali takmer 11 miliónov eur, zisk bol vo výške takmer 804-tisíc eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Poprad #akvapark