Trnava už sprístupnila mestskú vežu

Trnava po viac ako štyroch mesiacoch otvára pre turistov Turistické informačné centrum (TIC) a jednu z najnavštevovanejších stavebných pamiatok mestskú vežu.

23.04.2021 13:00
Trnava, Trojičné námestie, mesto, noc, svetlá,... Foto:
Trojičné námestie v Trnave.
debata

Návštevníci musia aj naďalej pri vstupe dodržiavať prísne hygienické opatrenia. Informoval o tom zastupujúci výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism Alexander Prostinák.

Záujemcovia môžu služby TIC využívať od 10. do 17. hodiny. Výstup na mestskú vežu je možný každú celú hodinu od 10.00 do 17.00 h.

„Na vstup bude potrebné mať riadne nasadený respirátor a preukázať sa platným negatívnym testom alebo iným osvedčením. V TIC sa môžu naraz zdržiavať najviac dvaja návštevníci, v mestskej veži ich môže byť najviac 16,“ uviedol manažér TIC Michal Praj.

Doplnil, že na tento rok plánujú dve novinky projekt Mestská veža pre všetkých je určený sluchovo a zrakovo znevýhodneným návštevníkom, Špacírka Trnavou City Walk bude audiosprievodca mestom pre všetkých.

Trnavský cestovný ruch zaznamenal pre pandémiu vlani medziročný pokles návštevnosti o 35 percent. Mestskú vežu navštívilo o 51 percent menej ľudí ako v roku 2019. Počet prenocovaní sa prepadol o 72 percent. Jediným mesiacom roku 2020, ktorý v návštevnosti prekonal rok 2019, bol august.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava