Pod Tatrami dostavali ľadovú plochu za viac ako 921-tisíc eur

V Poprade dokončili výstavbu nekrytej ľadovej plochy v lokalite Starý Juh. S prácami za viac ako 921-tisíc eur začali začiatkom apríla, termín ich ukončenia sa však pre výkopové a ďalšie práce navyše posunul o dva týždne.

13.09.2021 12:20
debata

Nová plocha s rozmermi 52 krát 26 metrov s mantinelmi a technológiou chladenia je už otvorená pre verejnosť. Ako informovala samospráva, v rámci jej otvorenia sa tam počas víkendu uskutočnil zápas druhého kola Slovenskej hokejbalovej extraligy mužov medzi Popradom a Nitrou.

Multifunkčná nekrytá plocha vznikla v areáli centra voľného času a bude slúžiť celoročne. Miestni hokejbalisti prostredníctvom tejto investície získali svoj stánok na extraligu, plocha spĺňa aj medzinárodné kritéria na hokejbalové zápasy.

Jeho výstavbou mesto vytvorilo vhodné podmienky pre vstup popradského hokejbalu do extraligy, spolu s možnosťou usporiadať medzinárodné turnaje.

„Nie je to len ihrisko pre hokejbal, ale je to v prvom rade ľadová plocha, ktorá bude slúžiť aj na verejné korčuľovanie pri osvetlenom ľade, podobne ako pri Aréne Poprad, takže ľudia budú mať opäť viac možností na korčuľovanie v Poprade,“ vysvetlil primátor Anton Danko.

V areáli sa nachádza workoutové ihrisko s fitnes prvkami. Mestský mobiliár pozostáva zo štyroch kusov drevených altánkov so sedením, štyroch drevených lavičiek a smetných košov.

Technické zázemie, ako samostatný objekt, ponúka možnosti na skladovanie športových potrieb, súčasťou je aj šatňa a garáž pre rolbu. Ako samostatný objekt vzniklo aj sociálne zázemie s toaletami pre mužov, ženy a miestnosť pre upratovačku.

Plocha je osvetlená a oplotená, monitorovaná kamerovým systémom. Na poriadok v priestore bude dohliadať aj mestská polícia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Poprad #ľadová plocha