Čo ponúka 7-hviezdičkový hotel? Dá sa prekonať 5 hviezd a posunúť hranicu luxusu?

Burj Al Arab v Dubaji bol prvým hotelom, ktorý dostal prívlastok „sedemhviezdičkový“. Čo ho odlišuje od ostatných top päťhviezdičkových hotelov? Bol to len marketingový ťah, alebo tento slávny hotel skutočne posunul hranice hoteliérstva a vytvoril novú kategógiu luxusu?

17.02.2022 07:00
dubaj, cestovanie, more, mrakodrapy, pláž Foto:
Dubaj láka na prepych.
debata

Čo vlastne sedem hviezdičiek znamená? Zlaté kohútiky a vlastný komorník, ktorý je k dispozícii 24 hodín denne? Alebo heliport, ktorý zviditeľnil golfista Tiger Woods, keď svojím švihom z neho poslal loptičku v ústrety azúrovému horizontu? Či obrovské podzemné exotické akvárium?

V skutočnosti sám seba hotel Burj Al Arab nikdy nepropagoval ako sedemhviezdičkový, prezentoval sa „len“ ako globálna ikona arabského luxusu a zároveň definoval význam výnimočnej dubajskej pohostinnosti, píše The National.

Teraz, keď hotel po prvý raz vo svojej histórii ponúka prehliadky svojich apartmánov ľuďom, ktorí tu nie sú ubytovaní, môžu návštevníci sami vidieť, čo tieto pojmy v praxi znamenajú.

Niektorí očakávali, že Burj Al Arab úplne predefinoval označovanie hotelov a že odteraz budú po svete vznikať šesť- či ďalšie sedemhviezdičkové ubytovacie zariadenia. Alebo aj osem a viac.

Iné hotely ho však nenasledovali, aj keď za konkurentov by mohol považovať napríklad Emirates Palace Hotel v Abu Dhabi, Pangu 7 Star Hotel v Pekingu, Taj Falaknuma Palace v indickom Hajdarabáde, Seven Stars Galleria v Miláne či Full Moon Hotel v Baku v Azerbajdžane.

Saudská Arábia, kôň, socha, Čítajte viac Sci-fi megamesto za 400 miliárd ukradne ľuďom súkromie. Zmestí sa doň celé Slovensko!

Tieto hotely ponúkajú tie najokázalejšie apartmány a luxusné „vychytávky“ ako kaviárové pleťové masky, pozlátené iPady či personalizované doplnky – kúpeľňové župany a obliečky na vankúše s monogramom hosťa.

Novším uchádzačom o pomyselných sedem hviezdičiek je plávajúci superhotel z dielne Njord by Bergman Design House, ktorá sa snaží priniesť dokonalosť pri výrobe plavidiel.

Jej najnovší výtvor je nádherná jachta, ktorá kedysi slúžila ako komerčná loď a teraz sa z nej stala luxusná superjachta Cassius.

Na jej cenovke svieti 40 miliónov eur a jej tvorcovia ju definovali ako sedemhviezdič­kový luxus.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hotel #Dubaj