Mestečko Encantado má najväčšiu sochu Krista na svete. Tromflo aj Rio!

Brazílske mesto Encantado postavilo najväčšiu sochu Krista na svete; monumentálnejšiu než tú, ktorá sa vypína nad prímorským letoviskom Rio de Janeiro.

02.05.2022 08:00
debata

Malé mesto Encantado, nachádzajúce sa na juhu Brazílie, sa môže pýšiť väčšou sochou Krista, a očakáva, že táto pamiatka priláka do mesta viac turistov, informovala v piatok tlačová agentúra AFP.

Socha „Krista ochrancu“ má výšku 43 metrov; riodejaneirska skulptúra má 38 metrov. V oboch prípadoch sa do celkovej výšky zarátavajú aj piedestály sôch.

Predmetná socha z betónu a oceľovej konštrukcie už bola postavená na kopci nad mestom, ale pre verejnosť bude sprístupnená až v priebehu budúceho roka, povedal Robison Gonzatti, podpredseda združenia, ktoré výstavbu sochy sponzorovalo.

Kunerad, kaštieľ, Čítajte viac Záhada okolo Kuneradu: Kam zmizol Štefan z vyhoreného kaštieľa?

„Je to najväčší Kristus na svete,“ povedal Gonzatti pre Reuters. Socha má vyhliadkové miesto pre návštevníkov, ktorí sa môžu pozerať von cez veľké okno v tvare srdca.

Výhľad bude musieť konkurovať nádhernému pohľadu, ktorý sa turistom naskytá pri pohľade na záliv Guanabara z Krista stojaceho na vrchole hory Corcovado v Riu de Janeiro.

Riodejaneirska socha v štýle art deco bola postavená zo železobetónu a mastenca, pričom jej dokončenie v roku 1931 trvalo deväť rokov. Socha sa medzitým stala ikonickou pamiatkou Ria de Janeiro a jedným z „novodobých divov sveta“.

Brazília Rio de Janeiro karneval Čítajte viac Farebný, veľkolepý, sexi, divoký. Taký je karneval v Brazílii. Pozrite si fotky
debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #socha Krista