Pri príležitosti svetového dňa sprievodcov sa uskutočnia bezplatné prehliadky Bratislavy

Organizácia Bratislava Tourist Board (BTB) si počas najbližšieho víkendu pripomenie svetový deň sprievodcov bezplatnými prehliadkami mesta. Ako informuje hovorca BTB Július Buday, prehliadky sa budú konať od soboty 18. februára do utorka 21. februára.

17.02.2023 09:00
debata

„Témy, ktorými sprievodcovia lákajú záujemcov sú napríklad stredoveká Bratislava, vedci Prešporka či svadobné povery," uviedol Buday. Priblížia tiež, čo priviedlo Edisona a Einsteina do Bratislavy, ktorý bratislavský rodák bol predchodcom vynálezcu Braillovho písma, či nositeľom Nobelovej ceny za fyziku.

21. február je označený ako Svetový deň sprievodcov od roku 1985. V tento deň bola založená Svetová federácia asociácií turistických sprievodcov. „Práca turistického sprievodcu je pre každú destináciu kľúčová," poznamenal Buday.

Ako dodal, sprievodcovia majú zásadný vplyv na to, ako návštevníci destináciu vnímajú, aký si z nej odnesú pocit a ako budú po návrate domov o nej hovoriť a odovzdávať referencie ďalším potenciálnym turistom. Termíny všetkých bezplatných prehliadok, ktoré sa uskutočnia počas najbližšieho víkendu, sú zverejnené na webe BTB.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #turisti #BTB #Bratislava tourist board