V Dunajskej Strede sa cyklisti budú mať lepšie

Moderné zázemie pre bicykle sprístupnila v areáli Thermalparku Dunajská Streda Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Žitný ostrov - Csallóköz, informoval Martin Palkovič z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj.

15.08.2023 08:00
debata

V rámci rozširovania služieb budú mať cyklisti možnosť požičať a zároveň aj bezpečne si uschovať bicykle. „Thermalpark je jednou z najvýznamnejších turistických atrakcií na Žitnom ostrove s návštevnosťou takmer 450.000 ľudí ročne. Mnohí z nich tu trávia letnú dovolenku, ku ktorej patrí aj aktívny oddych na bicykli. Úschovňou a požičovňou bicyklov im vychádzame v ústrety, aby mohli objavovať aj ďalšie zaujímavosti regiónu,“ uviedol podpredseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Rastislav Mráz.

Obľuba autokempingov rastie a priaznivci tohto štýlu dovolenkovania si čoraz častejšie so sebou berú aj bicykle. „Bicyklovanie na Žitnom ostrove je vďaka minimálnemu prevýšeniu nenáročné a stáva sa čoraz populárnejším. Turisti môžu obdivovať Dunaj alebo sa zastaviť pri unikátnych vodných mlynoch,“ doplnil predseda predstavenstva OOCR Žitný ostrov Gábor Somogyi.

Úschovňa a požičovňa bicyklov sa nachádza priamo pri recepcii a bola spolufinancovaná TTSK prostredníctvom Krajskej inovačnej a rozvojovej agentúry cez členský príspevok OOCR Žitný ostrov. Zároveň v nej nájdu náradie určené na nevyhnutný servis a nabijú si v nej batérie svojich elektrobicyklov či kolobežiek.

„Každý víkend a počas štátnych sviatkov majú záujemcovia k dispozícii špeciálny autobus. Od kempingu ich odvezie do Gabčíkova a Vojky nad Dunajom. Po nenáročnej cyklotrase sa môžu vydať napríklad do Šamorína alebo si spraviť okruh okolo Dunaja. Miesto v cyklobuse je možné rezervovať si online cez krajzazitkov.sk,“ informoval Palkovič.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dunajská Streda #Trnavský kraj