Tradičný trnavský jarmok by mal byť dva týždne pred voľbami bez politiky

Tradičný trnavský jarmok, ktorý sa bude konať v centre mesta v polovici septembra, by mal byť bez politiky. Mesto Trnava neposkytlo priestor na kampaň žiadnej politickej strane.

03.09.2023 13:00
debata

„Akákoľvek politická kampaň so zabratím miestnej cesty potrebuje od mesta Trnava povolenie na zvláštne užívanie miestnych ciest a verejných účelových ciest a musí byť splnená oznamovacia povinnosť,“ uviedla Ingrid Keszlerová z Mestského úradu v Trnave. V prípade jarmoku, ale aj iných veľkých podujatí platí podľa nej zásada, že radnica nepovoľuje iné podujatia v okolí a verejné priestranstvá sú vyhradené len pre potreby mesta.

Pre politické strany je také veľké podujatie, akým je jarmok s veľkou účasťou ľudí, dva týždne pred voľbami veľkým lákadlom. Niektoré už avizujú, že v Trnave počas jarmoku budú mať svoje aktivity, využijú pritom súkromné priestranstvá.

Tradičný trnavský jarmok je najväčšou akciou v meste. Každý rok sa na ňom zúčastňujú stovky predajcov, v poslednom období hlavne remeselníkov, a desaťtisíce návštevníkov. Tohtoročný jarmok sa začína vo štvrtok 14. septembra a potrvá do nedele 17. septembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #jarmok #Tradičný trnavský jarmok