September v regióne Piešťany bude bohatý na podujatia

September je posledný mesiac tohtoročných splavov Váhu, ktoré propaguje Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Rezort Piešťany. Záujemcovia sa do konca mesiaca môžu zviezť na plavidlách na úsekoch rieky Jalšové-Hlohovec, Sokolovce-Hlohovec alebo Nové Mesto nad Váhom-Piešťany. Informovala o tom výkonná riaditeľka OOCR Tatiana Nevolná.

07.09.2023 09:45
Beckov Foto: ,
Hrad Beckov.
debata

„Pokračujeme aj v obľúbených komentovaných prehliadkach po meste, Kúpeľnom ostrove a zákulisí Domu umenia,“ uviedla.

Elektrárňa Piešťany bude v septembri hostiť (Ne)konferenciu Gastrolove 2023, v Dome umenia sa budú konať Organové dni v Piešťanoch aj slávnostné otvorenie 43. umeleckej sezóny. Záver letnej kultúrnej sezóny by sa zase podľa Nevolnej nerátal bez Medzinárodného filmového festivalu Cinematik a tiež medzinárodnej súťažnej výstavy kvetov Victoria Regia.

„Na svoje si prídu aj milovníci ľudovej zábavy, v Piešťanoch sa budú počas septembrových dní konať Dožinky na Kúpeľnom ostrove, Michalský jarmok v Hlohovci či Kapustové hody v Trebaticiach,“ doplnila Nevolná.

Do pozornosti dáva aj piešťanské Dni architektúry, v rámci ktorých sa uskutoční aj cyklovychádzka po kúpeľnom meste. V Napoleonských kúpeľoch bude stále otvorená výstava Alfonz Mucha: Kvetinové svety.

Hrad Beckov pripravil pre malých návštevníkov hradnú cestu plnú vedomostných úloh, hlohovská Hvezdáreň a planetárium organizuje pozorovania jesennej hviezdnej oblohy a Gitarové múzeum Piešťany pozýva aj na výstavu hudobných kuriozít.

„Okrem toho ponúkne náš región mnoho ďalších podujatí, informácie sú na webovej stránke OOCR,“ dodala Nevolná.

debata chyba
Viac na túto tému: #Piešťany #Beckovský hrad