Vinobranie Pezinok sa uskutoční v predposledný septembrový víkend

Počas predposledného septembrového víkendu od 22. do 24. septembra čakajú Pezinok slávnosti vinobrania. Ako informuje mestský úrad Pezinok, súčasťou vinobrania bude bohatý program, zábavné aktivity predstavujúce tradície a celoročnú prácu vinárov a vinohradníkov pre rodiny. „Aj tento rok prinesieme skvelú atmosféru, bohatý kultúrny program, gurmánske pochúťky, a to najlepšie, čo ponúkajú vinárstva pezinského regiónu,“ uvádza mesto.

10.09.2023 13:00
debata

Pre deti od troch rokov bude pripravená pátracia akcia Cesta vínnej mušky v areáli Zámockého parku.

„Prostredníctvom indícií, ktoré budú deti hľadať, sa zoznámia s celoročnou prácou vinára a porozumejú príbehu výroby vína,“ priblížilo mesto. V blízkosti pódia v Zámockom parku je pripravené detské stanovište s tvorivými dielničkami. Tieto aktivity budú k dispozícii v piatok 22. septembra od 17:00 do 19:00 a v sobotu 23. septembra od 15:00 do 19:00.

Pre milovníkov maľby pripravili organizátori výtvarný ateliér na tému Víno, hrozno, vinohrady a pod rovnakým názvom aj súťaž amatérskej fotografie. Fotografie z Malokarpatského regiónu zaslané do 19. septembra budú počas Vinobrania vystavené v Dome kultúry v Pezinku. Najlepšie hodnotené fotografie si odnesú aj vecné ceny venované primátorom mesta.

Všetky informácie týkajúce sa programu, dopravných obmedzení počas podujatia, možnosti parkovania v meste a jeho okolí sú priebežne zverejňované na internetovej stránke www.vinobraniepezinok.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pezinok