Vlkolínec plánuje nové parkovisko alebo systém parkovania

Nové parkovisko či systém parkovania, ktorý zabezpečí väčší komfort návštevníkom, plánujú do budúcnosti vyriešiť vo Vlkolínci pri Ružomberku. Pri príležitosti 30. výročia zápisu osady do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO to uviedol ružomberský primátor Ľubomír Kubáň.

17.10.2023 09:50
Vlkolínec Foto: ,
debata

„Problémov aj vo Vlkolínci je veľa, iste to mnohí vnímame. Treba sa však zamerať na budúcnosť a pozerať dopredu. Našim zámerom je dosiahnuť, aby sa akékoľvek problémy neodzrkadlili na zážitku, ktorý si turista z Vlkolínca odnáša,“ povedal Kubáň.

Ako ďalej konkretizoval, potešili by ho napríklad rekonštrukcia prístupovej cesty, trvalé riešenie toaliet, budovanie nových atrakcií, a tiež nové podujatia pre návštevníkov Vlkolínca.

Ružomberok si v tomto roku pripomína významné výročie Vlkolínca, v decembri 1993 ho zapísali do zoznamu dedičstva UNESCO ako poslednú obývanú osadu v karpatskom regióne zachovanú ako celok v pôvodnej ľudovej architektúre. Mesto si tento moment pripomenulo v októbri na slávnostnej akadémii.

Okrem toho pripravilo a tento rok spolupracuje pri kultúrnych, spoločenských a športových podujatiach, ktoré sa konajú pod hlavičkou výročia Vlkolínca. Medzi nimi sú prednášky, prezentácie tvorcov a remesiel, výstavy, environmentálne aktivity, koncerty či tvorivé dielne.

debata chyba
Viac na túto tému: #parkovisko #Vlkolínec