V piatok čaká Košičanov Hubertova jazda

Na sklonku pracovného týždňa, v piatok 27. októbra, čaká Košičanov Hubertova jazda. Ako mesto Košice informovalo na sociálnej sieti, slávnostný pochod jazdcov na koňoch centrom mesta sa začne napoludnie v areáli Univerzity veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach, pri soche žrebca Arda.

25.10.2023 09:00
debata

Odtiaľ sa jazdci vyberú cez Komenského a Hlavnú ulicu až k Národnému divadlu Košice. „Práve tu sa Košičanky, Košičania i návštevníci mesta budú môcť od 13:00 pokochať slávnostným nástupom a dekoráciou desiatok koní a jazdcov. Súčasťou programu bude malý koncert poľovníckych trubačov, zaznie reglement Hubertovej jazdy a chýbať nebude prehliadka dravcov," avizuje mesto.

Popoludní o 13:30 jazdci vyrazia na symbolický „lov na líšku" do lesov v okolí Bankova. Podujatie pripravuje mesto Košice v spolupráci s Univerzitou veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach. Ide o tradičné symbolické ukončenie jazdeckej sezóny.

„Vzdáva česť jazdcom, športovcom a koňom, ktoré celý rok slúžia človeku, reprezentujú ho a pomáhajú mu v jeho práci. Táto tradícia má priblížiť sviatok svätého Huberta – patróna jazdcov, ale aj poľovníkov," uzavrelo mesto.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice