Jeseň v raji? Záhrada Európy vás očarí pestrými kvetmi, vysokými teplotami a pivom za 2 eurá

Nie všade je november studený, veterný a tmavý. Predstavte si čarovné mesto zaplavené hrejivými lúčmi slnka, pestrými kvetmi, dobrým jedlom a lacným pivom.

15.11.2023 06:00
Murcia, Španielsko, Foto:
Letecký panoramatický výhľad na centrum mesta Murcia a rieku Segura.
debata

Keď sa povie „španielske destinácie“, je možné, že vám na myseľ prídu známe miesta ako Barcelona alebo Madrid. No je tu jeden klenot, ktorý sa skrýva na juhu krajiny a čaká, aby ho turisti objavili…

Španielska Murcia leží medzi Alicante a Cartagenou a možno práve jej vnútrozemská poloha zapríčinila, že je trocha mimo objektívov väčšiny dovolenkárov.

Našťastie Murcia neleží ani ďaleko od krásneho pobrežia tejto časti Španielska, k Baleárskemu moru je to len trištvrte hodinka cesty.

Mudejarský kráľovský kláštor Santa Maria de...
Lanzarote, Španielsko
+6Granada

Mesto je však dokonalým liekom na smutné jesenné nálady väčšiny Európanov. Aj v tomto ročnom období je tu totiž stále mimoriadne príjemne a slnečno – začiatkom novembra teploty dosahovali 29 stupňov, počas najhlbšej zimy sa znížia len o niečo menej, približne k dvadsiatke.

Murcia je mesto známe ako „Záhrada Európy,“ je skutočným klenotom v rovnomennom regióne Murcia. Je obklopená zelenými poliami a pestrofarebnými kvetinovými záhradami, ktoré sú v najlepšej forme práve v jesenných mesiacoch, má množstvo sviežich zelených polí, údolí a hôr, v ktorých sa pestuje ovocie a zelenina.

Precestovať túto oblasť v posledných mesiacoch roka je zážitkom, ktorý stojí za to. Tu je niekoľko silných dôvodov, prečo by ste mali navštíviť túto časť Španielska práve v tejto ročnej dobe. Mimochodom, spiatočné letenky zoženiete už od 100 eur.

Kvetinové záhrady v plnom rozkvete

Murcia je domovom niektorých z najkrajších kvetinových záhrad v celej Európe. V jeseni zažijete tieto záhrady v plnom rozpuku. Tisíce kvetov v rôznych farbách a tvaroch tvoria fascinujúce lupeňové divadlo.

Hlavným ťahákom je Kvetinový kruh, jedinečné umelecké dielo, ktoré vzniká každý rok a ponúka jedinečné kvetinové kompozície, ktoré vždy menia vzory a tvary.

Príjemné počasie

Jesenné mesiace v Murcii ponúkajú ideálne počasie pre turistov, ktorí milujú prechádzky mestom i prírodnou krajinou, či cyklistiku alebo jazda na kajaku.

Teploty sú tu celú jeseň, zimu aj jar príjemné, nie príliš vysoké a nie je ani príliš chladno. To znamená, že môžete pohodlne preskúmať región bez prehriatia alebo prechladnutia.

Regionálna kuchyňa

Španielska kuchyňa patrí medzi svetovo najvychýrenejšie, Murcia je toho skvelým dôkazom. Okrem národných delikates je tiež známa svojou výnimočnú regionálnou ponukou. Počas jesenných mesiacov môžete ochutnať čerstvé miestne potraviny, ako sú morské plody, olivy, a mnoho ďalších pochutín.

Nezabudnite ochutnať tradičné murcijské jedlo – caldero, ryžovú špecialitu s morskými plodmi, a michirones, čo je chuťová explózia z fazule a slaniny.

Kultúra

Murcia ponúka bohatú kultúrnu scénu s historickými pamiatkami, múzeami a umením. Môžete navštíviť Katedrálu sv. Márie – táto nádherná katedrála je jednou z najvýznamnejších kultúrnych pamiatok v Murcii. Jej architektúra a vnútorná výzdoba sú pozoruhodné. Nezabudnite si pozrieť barokový oltár a nádherné vitráže.

Navštívte aj Múzeum mesta Murcia, ktoré ponúka bohatú zbierku umeleckých diel, histórie a archeologických nálezov. Je to skvelé miesto na pochopenie histórie a kultúry tohto regiónu.

Historická ulica Calle Trapería je miestom, kde nájdete množstvo obchodov, reštaurácií a kaviarní. Je to ideálne miesto na ochutnanie tradičných murcijských jedál a na nakúpenie suvenírov.

Jesenné festivaly

Mesto a jeho okolie sú v jesenných mesiacoch živými miestami plnými kultúrnych podujatí a festivalov. Nechajte sa uniesť ohnivou hudbou a vášnivým flamenkom miestnych festivalov.

dovolenka, more, prázdniny, Korfu, Grécko, plachetnica, jachta Čítajte viac Okolo Španielska sa deje niečo podivné (a desivé): Lodiam hrozí nečakané nebezpečenstvo NEPOUZ, Grécko, dovolenka, Mykonos, cestovanie Čítajte viac Ideálna letná destinácia? Týchto 8 gréckych ostrovov! A letenky sa začínajú na cenovke 70 eur Setenil de las Bodegas, Španielsko, ulica, skala, bralo, kameň, Tienistá ulica, v skale Čítajte viac Život v skale: Takto sa žije na Tienistej ulici v Setenil de las Bodegas

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko