Vianočné trhy v Petržalke sa začínajú 25. novembra

Vianočné trhy v bratislavskej Petržalke sa začínajú 25. novembra. Ako informuje hovorkyňa mestskej časti Mária Halašková, podujatie odštartujú o 17:30 na Námestí republiky slávnostným otvorením a rozsvietením vianočného stromčeka. Tým sa pre tento rok stal 10-metrový smrek dovezený z Čunova.

16.11.2023 08:00
debata

Program Vianočnej Petržalky bude počas takmer štyroch týždňov plný spevácko-tanečných vystúpení a dobročinných aktivít. Jeho súčasťou bude aj Mikuláš na koči so sprievodom.

Trhy otvorí starosta Ján Hrčka s vianočným punčom a spevácke vystúpenie Kataríny Knechtovej. „Návštevníci trhov sa budú môcť až do 20. decembra občerstviť v 11 stánkoch so širokým sortimentom typických jedál a nápojov, v dvoch ďalších bude v ponuke rozličný vianočný tovar," priblížila Halašková.

Počas pracovných dní budú stánky k dispozícii od 11:00 do 21:00, cez víkendy od 09:00 do 21:00. Stredy a piatky budú patriť primárne vystúpeniam detských a seniorských folklórnych súborov a základných umeleckých škôl. Soboty sa budú niesť v znamení väčších koncertov.

V pláne sú aj tri ohňové show, tanečné vystúpenie v orientálnych rytmoch, či dychové kvinteto. Pripravené sú tiež šlágrové a operné vystúpenia, pre deti zas divadelné vystúpenie Zimná rozprávka a Mikuláš.

„Síce Mikuláša slávime až 6. decembra, no samospráva sa ho rozhodla privítať skôr, a to už v nedeľu 3. decembra, keď sa zastaví vo viacerých lokalitách Petržalky," poznamenala Halašková.

V sprievode čerta a anjela začne Mikuláš svoju cestu o 15:00 pri Dome kultúry Zrkadlový háj, odkiaľ bude pokračovať po Romanovej ulici k Technopolu až na Námestie republiky.

Okrem hlavného programu, ktorý bude väčšinou na Námestí republiky, sa bude môcť verejnosť zúčastniť sprievodných podujatí zastrešovaných miestnymi a kultúrnymi organizáciami.

Miestna knižnica Petržalka si na november a december pripravila vo svojich pobočkách koncert, výstavu aj divadlo, do troch z nich prinesú skauti a skautky betlehemské svetlo.

Petržalská klubovňa aktívnych seniorov pripravila odborné prednášky, vedomostné kvízy, vianočné tvorivé dielne aj výmenu rodinných receptov.

V domoch kultúry Zrkadlový Háj a Lúky budú viaceré hudobné vystúpenia. Cik-Cak Centrum bude dejiskom keramických dielní pre deti a rodičov, koncertu konzervatoristov a komunitného bazárika.

Súčasťou vianočného programu je aj dobrovoľnémiku­lášske darovanie krvi a Petržalská vianočná pošta pre seniorov. Kompletný program podujatí Vianočnej Petržalky je dostupný na webe petrzalka.sk/vi­anoce.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petržalka #Vianoce #vianočné trhy #Mikuláš #advent