Vianočný stromček v Žiline rozsvieti Mikuláš so svojimi pomocníkmi

Vianočný stromček na Mariánskom námestí v Žiline slávnostne rozsvieti v utorok 5. decembra 2023 o 17:00 Mikuláš so svojimi pomocníkmi. Ako samospráva informuje na svojej webovej stránke, spolu s anjelom a čertom navštívi Mikuláš na svojom koči mestské časti a sídliská na dvoch trasách. Žilinčania budú môcť aj počas tohtoročných decembrových dní cestovať vianočným trolejbusom.

05.12.2023 11:15
debata

Mikuláš na svojej ceste do centra mesta pozdraví deti v mestských častiach i na sídliskách na dvoch trasách. Prvá povedie z Brodna, kde svojich priaznivcov privíta Mikuláš o 13:30, a bude pokračovať do Považského Chlmca cez Budatín, sídlisko Hliny, Závodie až na Hájik. Druhá mikulášska trasa sa začne o 13:00 v Mojšovej Lúčke a odtiaľ povedie do Trnového cez Vlčince, Solinky až do Bytčice. Pre malých i veľkých je na Mariánskom námestí pripravený pútavý detský program s kapelou BimBamKuku.

Cestujúci žilinskou mestskou hromadnou dopravou sa môžu tešiť aj v tomto roku na vianočný trolejbus. Dopravný podnik už tradične deň pred Mikulášom vyšle popoludní do ulíc vianočne vyzdobený trolejbus Škoda 26TrA Solaris. Vianočný trolejbus začne premávať na linke číslo 3, avšak po vzore z minulého roka, vďaka pomocnému batériovému pohonu, ho budú môcť cestujúci stretnúť aj v žilinských mestských častiach na spojoch autobusových liniek.

„Samotná výzdoba prešla aj tento rok modernizáciou, a tak si cestujúci budú môcť počas jazdy vychutnať ešte viac prepracovanú svetelnú a vianočnú výzdobu obohatenú o vydarené kresby od detí s vianočnou tematikou. Tento rok si okrem vianočnej výzdoby budú môcť cestujúci všimnúť aj grafické motívy odkazujúce na 30. výročie založenia dopravného podniku,“ dodal primátor mesta Žilina Peter Fiabáne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #Vianoce #Mikuláš #trolejbus #vianočný strom