Na Štedrý deň budú môcť Košičania opäť začať využívať klzisko v Mestskom parku

Na Štedrý deň budú môcť Košičania opäť začať využívať klzisko v Mestskom parku. Mesto Košice a podnikTepelné hospodárstvo (TEHO) spustia jeho skúšobnú prevádzku, korčuliari i amatérski hokejisti ho budú môcť používať od 26. decembra do polovice januára, a to v čase od 9:00 do 20:00.

22.12.2023 11:00
debata

Na Štedrý deň bude možné klzisko využiť od 9:00 do 13:00. Ako informovalo mesto, ďalšie prevádzkovanie klziska bude prehodnotené na základe poveternostných podmienok a záujmu. Vstupné na klzisko bude pre dospelého na hodinu v sume 2,50 eura a pre dieťa vyššie ako 140 cm to bude 1,50 eura. Menšie deti budú mať vstup zadarmo.

„Amatérske partie hokejistov si budú môcť v Mestskom parku zahrať za 110 eur na hodinu. K dispozícii bude aj požičiavanie korčulí za 3 eurá na osobu a ich brúsenie," informuje mesto. Doplnilo, že pre návštevníkov bude k dispozícii i bufet pri vstupe na kúpalisko Rumanová. Prevádzkové hodiny klziska budú pravidelne aktualizované na stránke i informačných kanáloch TEHO, a tiež mesta.

Od 12. do 14. januára bude toto klzisko tiež hostiť Majstrovstvá Česka a Slovenska v rybníkovom hokeji 2024. Poltucet najúspešnejších tímov sa kvalifikuje na majstrovstvá sveta v Kanade.

„Organizátori majstrovstiev Česka a Slovenska počítali maximálne s 24 tímami, no už teraz je ich prihlásených 33. Nielen pre zvýšený záujem o tento šampionát, ale aj vzhľadom na mnohé požiadavky športovej verejnosti sa mesto Košice po dohode s TEHO rozhodlo zmeniť svoje pôvodné rozhodnutie. Počas najvychytenejšej časti zimnej sezóny sa tak klzisko bude môcť otvoriť pre všetkých fanúšikov aktívneho pohybu," avizuje samospráva.

Ako uviedol primátor mesta Jaroslav Polaček (nezávislý), v rámci tohto týždňa počas stretnutia s partnermi našli riešenie, ktoré má umožniť, aby klzisko bolo v prevádzke minimálne počas zimných prázdnin, a to bez výrazného zaťaženia rozpočtu.

„Ešte pred štedrovečerným stolom pozývam každého, aby si prišiel zakorčuľovať na čerstvom vzduchu. Ak to náhodou nestihnete, priestor na to bude od 26. decembra ešte skoro ďalšie tri týždne, ktoré vyvrcholia federálnym šampionátom amatérskych hokejových tímov,“ vyjadril sa.

Ekonomický námestník riaditeľa TEHO Štefan Ferencz tiež uviedol, že podľa skúseností z predošlých dvoch rokov očakávajú, že zisk zo vstupného počas zimných prázdnin by mohol pokryť prevádzkové náklady.

„V stredu sme začali s výrobou ľadu, do víkendu ešte doladíme nejaké detaily, aby to bolo dobre pripravené. So skúšobnou prevádzkou začneme na Štedrý deň," konštatoval.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #klzisko