Mestský okruh v Bystrici je uzavretý, bežkári si zalyžujú v okolí

Bežkári, ktorí plánovali počas sviatočných dní vyraziť na mestský okruh na plážovom kúpalisku v Banskej Bystrici, zostali sklamaní. Hoci to vyzeralo nádejne, podmienky na bežkovanie sa v meste i okolí menia z hodiny na hodinu a okruh zostáva stále uzavretý. Informovala o tom v pondelok na sociálnej sieti mestská organizácia Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES), ktorá sa stará o údržbu a úpravu bežkárskych tratí.

27.12.2023 09:00
debata

„Počas noci sa oteplilo takmer na deväť stupňov, a tak naša včerajšia úprava okruhu vyšla nazmar. Snehová nádielka z posledných dní bude v meste o pár hodín preč,“ uviedli ZAaRES. Okruh ešte v nedeľu (24. 12.) upravili skútrom, ale oteplenie robí svoje a na viacerých miestach je trať podmáčaná. Keby to podmienky čo i len trochu dovoľovali, spustili by ho aj na deň alebo dva.

Bežkári si však môžu zašportovať v Kremnických vrchoch, kde v ostatných dňoch pripadlo asi 60 centimetrov nového snehu. Pracovníci ZAaRES priebežne upravovali trate Králiky – Kordícka zvážnica – Kordíky, Králiky – Chata nad Tajovom – Kordíky (vlek), bežecký štadión Králiky po potok, Králiky – Skalka a Králiky – Hostinec.

„Sneh nepribúda, ale trate sú v dobrom stave, hoci mäkšie. Upravovali sme aj Malachovskú zvážnicu, tam je vrstva asi desať centimetrov mokrého snehu,“ dodali ZAaRES.

Ako tiež avizovali, v Starohorských vrchoch sa v pondelok podarilo upraviť trať ratrakom Park Snow Donovaly až po Šachtičky. e

debata chyba
Viac na túto tému: #Banská Bystrica #bežkárske trate