Božské schody, tajomný portál do iného sveta... 7 neopozeraných miest, ktoré navštívite v Ríme za 3 dni

Rím je častým cieľom turistov, dá sa v ňom stráviť celý život a stále bude čo obdivovať. Ak však máte na jeho prehliadku len víkend a Svätopeterské námestie, Fontánu di Trevi, Španielske schody či Forum Romanum ste už videli, objavte vo Večnom meste nové zaujímavé miesta, ktoré vám predstavia miestnu históriu a pamiatky z novej perspektívy.

02.04.2024 06:00
debata (2)
Rím, Vatikán, Taliansko
Video
Zdroj: Pixabay.com

Navštívte Galériu Colonna

Galéria Colonna, ktorá sa nachádza uprostred vznešenosti Ríma, je dôkazom stáročí umeleckého majstrovstva a kultúrneho dedičstva. Tento skrytý klenot, ktorý sa nachádza v srdci Večného mesta, ponúka návštevníkom jedinečnú cestu ríšami renesančného a barokového umenia.

Galéria Colonna sídli v majestátnom Palazzo Colonna, palácovej rezidencii prominentnej rodiny Colonna už viac ako osem storočí.

Návštevníci, ktorí vstúpia do tohto honosného prostredia, sa prenesú späť v čase, obklopení zdobenou architektúrou, zložitými freskami a úžasným množstvom majstrovských diel.

Jednou z najpozoruhod­nejších čŕt galérie je jej rozsiahla zbierka obrazov, sôch a dekoratívneho umenia, ktorú zhromaždili generácie rodiny Colonna.

Milovníci umenia tu môžu obdivovať diela niektorých z najslávnejších talianskych umelcov, medzi ktoré patria okrem iného Guido Reni, Annibale Carracci a Titian. Každý kus rozpráva príbeh, ktorý odráža umeleckú brilantnosť a kultúrnu živosť svojej doby.

Medzi vrcholy kolekcie patrí preslávené „Zvestovanie“ od Melozza da Forli, majstrovské dielo uctievané pre svoje vynikajúce detaily a éterickú krásu.

Návštevníci môžu obdivovať aj ikonický portrét pápeža Martina V. Giana Lorenza Berniniho, pozoruhodné zobrazenie moci a autority zachytené v mramore.

Okrem umeleckých pokladov ponúka galéria Colonna aj pohľad do legendárnej histórie rodiny Colonna, jednej z najstarších a najvplyvnejších šľachtických dynastií v Ríme. Ako patróni umenia a priaznivci renesančného hnutia zohrali členovia rodu kľúčovú úlohu pri formovaní kultúrnej krajiny Ríma a zanechali nezmazateľnú stopu v jeho umeleckom dedičstve.

Galéria Colonna okrem svojej stálej zbierky hostí dočasné výstavy a kultúrne podujatia, ktoré návštevníkom poskytujú nové príležitosti na spoznávanie umenia a histórie.

Prehliadky so sprievodcom ponúkajú pohľad na význam každého umeleckého diela a fascinujúce príbehy za nimi, čím obohacujú zážitok návštevníka.

Pre tých, ktorí hľadajú chvíľu pokoja uprostred zhonu Ríma, pokojné nádvorie galérie Colonna ponúka pokojné útočisko. Je obklopený sviežou zeleňou a elegantnou architektúrou a poskytuje dokonalé prostredie na relaxáciu a rozjímanie a umožňuje návštevníkom plne sa ponoriť do krásy svojho okolia.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Rím