Na Vínšpacírke bude možné degustovať viac ako 400 vzoriek vína

Jubilejný desiaty ročník Vínšpacírky sa v meste pod Urpínom uskutoční poslednú aprílovú sobotu 27. apríla na Námestí SNP. Informovali o tom organizátori podujatia s tým, že na tomto podujatí bude možné degustovať viac ako 400 vzoriek vína.

03.04.2024 14:00
debata

„Ponuka bude veľmi bohatá, a my sa tešíme, že sa opäť rozšíri aj o vína z nových vinárstiev, ktoré v Banskej Bystrici ešte neboli,“ uviedol za Cech hostinských Andrej Patráš. V pláne je aj niekoľko noviniek pre samotných vystavovateľov, víno doplní aj občerstvenie v rôznej podobe.

Okrúhle výročie Vínšpacírky bude dobrým dôvodom na oslavu. Rovnako tak aj otvorenie letnej sezóny v meste slávnostným spustením fontány primátorom mesta Jánom Noskom. Spolu s jazzovým festivalom a zaujímavými účinkujúcimi vznikne na námestí opäť nezameniteľná atmosféra.

Aj počas tohto ročníka bude Vínšpacírka udeľovať ocenenie Osobnosť Vínšpacírky, avšak v trochu inej podobe. „Komu ocenenie udelíme, si necháme na neskôr, ale veríme, že širokú verejnosť potešíme výberom, na ktorom sme sa v organizačnom tíme zhodli,“ dodal spoluorganizátor podujatia Martin Turčan. Viac informácií nájdu záujemcovia postupne na stránke www.vinspacirka.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #vina #Banská Bystrica #degustácia vín