Večera bez mobilu? Reštaurácia vám dá fľašu vína zadarmo, ak zamknete telefón

„Technológie sa stávajú problémom – nie je potrebné pozerať sa na telefón každých päť sekúnd... Takto majú príležitosť odložiť si ho a vypiť dobré víno,“ povedal majiteľ.

28.04.2024 06:00
žena, reštaurácia, večera Foto:
Ilustračné foto.
debata

Reštaurácia v Taliansku dáva hosťom lákavú ponuku: ak sú ochotní dať si dočasnú prestávku od svojich telefónov, získajú odmenu.

Al Condominio v talianskej Verone ponúka bezplatnú fľašu vína každému, kto je ochotný odovzdať svoj telefón personálu ešte pred jedlom.

Majiteľ Angelo Lella povedal denníku The Guardian, že ho už unavili ľudia neustále posadnutí svojimi telefónmi. Jeho riešenie problému? Dobré víno.

Reštaurácia tvrdí, že asi 90 % zákazníkov ponuku využilo.

Zamknúť

„Chceli sme otvoriť reštauráciu, ktorá by bola iná ako ostatné,“ povedal Lella. „Zvolili sme teda tento formát – zákazníci sa môžu rozhodnúť vzdať sa technológie a zároveň si užiť spoločné chvíle. Technológie sa stávajú problémom – nie je potrebné pozerať sa do telefónu každých päť sekúnd, no pre mnohých ľudí je to ako droga… Takto majú možnosť odložiť ho a vypiť si dobré víno.“

Ak chcete získať bezplatnú fľašu vína, buďte pripravení doslova zamknúť svoj telefón. Keď vstúpite do reštaurácie, dostanete vlastnú škatuľu, do ktorej vložíte zariadenie.

Po odložení telefónu škatuľu zamknete a necháte ju v prednej časti reštaurácie. Potom jednoducho ukážete čašníkovi svoj kľúč a on vám prinesie víno zadarmo.

Iniciatíva má zatiaľ medzi stravníkmi veľký úspech. Takmer všetci sa rozhodli vymeniť svoj telefón za fľašu vína.

„Je naozaj krásne vidieť, ako to ľudia prijímajú – rozprávajú sa medzi sebou, namiesto toho, aby si pozerali fotky alebo odpovedali na správy v telefóne,“ zhrnul Lella.

Dubrovník, Chorvátsko, dovolenka, cestovanie, loďky, člny, more Čítajte viac Zmrzlina za 4, káva za 5 eur: Chorváti priznali, že to s cenami prepískli! Čo na to turisti? NEPOUZ, Catania, Taliansko Čítajte viac Dve eurá za prekrojenie chleba, 60 za kávu s výhľadom: Príbehy z talianskych dovoleniek dvíhajú tlak Turecko, leto, more, dovolenka, pláž Čítajte viac Vedecky dokázané! Táto málo známa európska pláž má oficiálne najmodrejšiu vodu na svete

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #víno #mobil #reštaurácia #mobilný telefón #zadarmo #technológia #mobil smartfón #fľaša vína