V Makarskej sa začali tvrdo vysporadúvať s ľuďmi, ktorí blokujú miesto na pláži

Úrady v známom dalmátskom letovisku Makarská sa rozhodli rázne vysporiadať s ľuďmi, ktorí ostatným rekreantom blokujú miesto pri mori.

27.07.2017 10:00
debata (18)

Podľa serveru večernji.hr v stredu ráno do akcie vyrazili zamestnanci miestnych technických služieb, ktorí z pláží odstránili desiatky plastových ležadiel a uterákov. Tie tam nechali turisti cez noc, aby si „rezervovali“ svoje obľúbené miesto blízko mora, či naopak v tieni.

Makarská túto rozšírenú prax, s ktorou bojujú aj ďalšie mestá po celom chorvátskom či talianskom pobreží, zakázala vyhláškou, ktorú sa teraz rozhodla tvrdo vymáhať.

„Zaviesť na plážach poriadok nezvládneme z noci do rána, ale je to jedna z našich priorít. Naša pláž je totiž to najdôležitejšie, čo môžeme turistom ponúknuť,“ komentoval zástupca starostu Makarskej Dražen Nemčić akciu, ktorá nemilo prekvapila majiteľov odstránených ležadiel a osušiek.

„Podobné akcie plánujeme aj ďalej, kým budú potrebné. Dúfam však, že podobných prípadov bude stále menej a menej,“ dodal Nemčić.

Radnica letoviska Makarská, ktoré patrí k najobľúbenejším cieľom návštevníkov Jadranu, ale nebojuje len so zaberaním miesta na plážach spravovaných mestom. Tabule rozmiestnené na plážach zakazujú aj ďalšie aktivity, ktoré môžu obťažovať turistov – od predaja všelijakého tovaru cez kempovanie až po odhadzovanie cigaretových ohorkov mimo koša.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #pláž #Chorvátsko #Dalmácia