Top 5 najlepších pláží na chorvátskom ostrove Hvar. Ktoré z nich ste už navštívili?

Jeden z najväčších dalmátskych ostrovov (jeho rozloha je 300 km2) láka množstvom svojich nádherných pláží a takmer súkromných zátok, ktoré nájdete najmä na severnom a južnom pobreží.

08.08.2017 07:00
debata

Ďalším obrovským plusom Hvaru je najväčší počet hodín slnečného svitu na chorvátskom Jadrane – až 2 178 za rok. Vďaka tomu si vyslúžil obdivnú prezývku „chorvátska Madeira“.

Dovolenkári ostrov milujú a okrem celebrít ako Brad Pitt, Beyoncé a Jay Z, princ Harry, Clint Eastwood či Bill Gates tu každoročne oddychujú aj tisíce turistov.

Portál Total-croatia-news.com sa rozhodol trocha im pomôcť pri rozhodovaní, ktorú časť navštíviť, a zostavil rebríček piatich najkrajších pláží Hvaru.

Aj keď jedným dychom treba dodať, že na najslnečnejšom ostrove by sa pokojne mohlo hovoriť aj o top 50 skvelých plážach…

5. Zátoky Gdinj

Východná časť Hvaru nie je príliš navštevovaná, čo je skvelá správa pre tých, čo vyhľadávajú pokojné kúpanie bez veľkého množstva spoluturistov.

Sedem očarujúcich zátok ponúka súkromie, ale blízke reštaurácie a bary myslia aj na nevyhnutné občerstvenie počas horúcich dní.

Príspevok, ktorý zdieľa Apartments_Smiljanka (@apartments_smiljanka),

4. Grebišće

Preferujete pieskovú pláž, kde ráno vychádza slnko o niečo skôr ako inde? Hvar má niečo aj pre vás. Na severnej strane ostrova, pri prístavnom meste Jelsa, sa rozprestiera exoticky pôsobiace pobrežie.

Atmosféru dotvárajú okolité ihličnaté lesy, olivové háje a mandarínkovní­kové sady.

Príspevok, ktorý zdieľa Antonio Rent Hvar (@antonio_rent),

3. Kordovon

Na ostrovoch Pakleni, na skok od juho-západného pobrežia Hvaru, sú známe nudistické pláže. Nechýbajú však ani reštaurácie a pobrežné sprchy.

Nádherná pláž Kordovon sa rozprestiera na ostrovčeku Jerolim. Je pokrytá jemnými kamienkami, ale aj malými skalami tesne pri vstupe do vody a je vybavená osviežujúcim barom.

Príspevok, ktorý zdieľa jerolim island (@jerolim_kordovon_beach),

2. Lučišća

Pitoreskná plážička zovretá medzi skalami sa nachádza neďaleko mestečka Sveta Nedjelja.

Dokázala namiešať ten pravý oddychový mix – kamienky, ktoré sa kúpu v mori a slnečných lúčoch, navôkol husté borovicové lesy a piesne cikád.

Príspevok, ktorý zdieľa Tami (@tami_nat),

1. Dubovica

Keď sa píše o najkrajších plážach Chorvátska, články sa často ilustrujú práve touto ikonickou zátokou. Objavíte ju na južnej strane Hvaru, tesne pred vstupom do tunela smerujúceho do mesta Stari Grad.

Okrem belasej vody obmývajúcej drobné biele kamienky jej na výnimočnosti dodáva pôvabný domček postavený na kamennom výbežku trčiacom priamo do zátoky.

Aby ste sa na Dubovicu dostali, zaparkujte na hlavnej ceste a k moru zíďte pešo alebo si na top pláž spravte výlet loďkou.

Príspevok, ktorý zdieľa dinorenthvar (@dinorenthvar),

Zdroj: Novalja.sk; Visit-hvar.com; Total-croatia-news.com; Discover-island-hvar.com; Otok-hvar.hr; Villashvar.com; Grebisce.hr

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #Chorvátsko #pláže #leto 2017 #Hvar