Zažeňte januárovú depresiu slnečnými lúčmi: Tu sa zahrejete lepšie ako pri radiátore

Ťažké mraky a ranné hmly sa v decembri znášajú dobre, pretože sa tešíme na Vianoce a silvestrovské oslavy. Január býva však v našich zemepisných šírkach ešte temnejší, no jar je stále poriadne ďaleko, a tak mnohých chytá akési blues. Vyberte sa za slnkom, kde o vlhkej nepríjemnej zime ani nechyrovať.

17.01.2018 07:00
Oscillo dovolenka 1 Foto:
Ilustračné foto.
debata (3)

Juh Európy

Tí, ktorí milujú slnko, no nechcú sa úplne spáliť, je začiatkom roka ideálnou destináciou Algarve. Najjužnejší región Portugalska je známy pre svoje nádherné starobylé opevnené mestá, dychberúce pláže, ale aj skvelé možnosti pre milovníkov golfu. Na svoje si tu prídu tí, čo majú radi spoločnosť a zábavu, ale aj návštevníci, ktorí preferujú ticho a pokoj maličkých rezortov a izolovaných „súkromných“ pláží.

Príspevok, ktorý zdieľa IG ALGARVE (@ig_algarve_),

Ostrovy

Kanárske ostrovy sú známe svojím celoročným stabilným slnečným počasím, a preto sú fantastickou voľbou pre tých, ktorí sa túžia aj uprostred zimy príjemne ohriať. Fuerteventura a Lanzarote majú stabilnú priemernú teplotu 18 °C, zatiaľ čo teploty na ostrovoch Tenerife a Gran Canaria môžu dosahovať až 21 °C.

„Jar“

Cyprus sa začiatkom kalendárneho roka môže pochváliť príjemnými teplotami od 13 °C do 18 °C, čo úplne stačí na pookriatie a rozmrazenie stuhnutých prstov. Ostrov, kde sa na južnej pláži Petra tou Rominou, zrodila bohyňa lásky Afrodida, ponúka v tomto období romantické prechádzky po pobreží obmývanom tyrkysovými vodami.

Príspevok, ktorý zdieľa Pieter van den Soobermans (@peksupekedi),

Púšťou aj pralesom

Túžite po niečom teplejšom? Vychutnajte si garantovaný prísun vitamínu D v Mexiku s januárovými teplotami v priemere od 23 °C až do 28 °C. Preskúmajte mayské zrúcaniny, ponorte sa do dobrodružstiev v džungli, vychutnajte si lahodné tacos a popíjajte margaritu sledujúc západ slnka nad Cancúnom.

Príspevok, ktorý zdieľa Cancunbook (@cancunbook),

Exotika

Goa, najmenší štát Indie má až 100 kilometrov pobrežia pri Arabskom mori. Okrem hlavného mesta je tento štát turisticky najobľúbenejší a niet sa čo diviť – ponúka relax na jemných pieskových plážach, najmä v oblastiach Calangute a Candolim.

Príspevok, ktorý zdieľa Andrew Ferrao (@andrewferraomusic),

Zdroj: Holidaygems.co­.uk; Telegraph.co.uk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #teplo #exotika