Dovolenková vila narkobaróna Escobara sa premení na 100-miliónový hotel

Plážový komplex, ktorý kedysi vlastnil drogový kráľ Pablo Escobar, čoskoro začne žiť nový život. Vila stojí neďaleko mesta Tulum v Mexiku, v jednej z top destinácií krajiny, a bola by škoda, keby sa naďalej nevyužívala.

01.01.2020 07:00
debata

To si povedali aj investori a rozhodli sa premeniť ju na luxusný boutique hotel so zaujímavým, kontroverzným pozadím.

Podľa portálu Bloomberg nehnuteľnosť s honosným názvom Casa Magna nedávno kúpila developerská spoločnosť Thor Equities za 17,5 milióna dolárov (15,6 milióna eur) a plánuje do nej investovať až 100 miliónov dolárov, píše Travelpulse.com.

Vila narkobaróna sa tak premení na hotel so 40 luxusnými izbami, kúpeľmi a obchodmi so značkovým tovarom.

Mexická vláda zabavila túto nehnuteľnosť po smrti kolumbijského obchodníka s drogami v roku 1993 a asi 10 rokov bola opustená.

Následne ju odkúpila Melissa Perlmanová, ktorá je spoluvlastníčkou neďalekého eko-rezortu Amansala.

#Nacional
Tal vez no sabías pero el ex capo colombiano Pablo Escobar, tenía una residencia en las hermosas playas de Tulum llamada “ Casa Magna” en el kilómetro 9,5 del camino Tulum-Punta Allen https://t.co/FQTp54xPTw pic.twitter.com/snRFOKxKUK

— DiarioAngelopolitano (@DAngelopolitano) 16. decembra 2019

Casa Magna potom chvíľu slúžila ako malý dovolenkový rezort, ale teraz opäť stojí prázdna a nevyužitá.

Vila leží na rozhraní nedotknutej tropickej džungle a panenskej časti pieskovej pláže pozdĺž karibského pobrežia Mexika. Je to teda ideálne miesto na oddych pre tých, čo hľadajú na dovolenke pokoj a súkromie a rozhodne nepreferujú preplnené pláže známeho Cancunu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #hotel #Pablo Escobar