Letná dovolenka? Je čas začať ju plánovať, tu je 11 top pláží, kde bude dokonalá

Aj keď sa pád dní po zrode nového roka môže zdať na pomýšľanie na leto príliš skoro, fakt je, že momentálne sú v ponuke first momenty za výhodné ceny. Pre tých, ktorí si radi kalendár zapĺňajú postupne, máme niekoľko tipov na skvelé miesta, kde bude slnko, more a relax v dokonalej a ničím nerušenej symbióze.

04.03.2020 07:00
debata

Či už máte v predstavách romantickú dovolenku vo dvojici alebo sa tešíte na zábavu s celou rodinou, prázdniny pri mori sú tým pravým.

Najlepšie pláže nie sú len peknými miestami na kúpanie, destinácie musia poskytovať aj komfort čistoty a doplnkové služby ako zábavné atrakcie, občerstvenie po ruke, dobrú dostupnosť…

Vo výbere top pláží portálu The Active Times sa ocitlo niekoľko miest, ktoré sa objavili vo filmoch, reláciách a dokonca sa stali inšpiráciou pre piesne.

Iné získali ocenenia cestovných publikácií a webových stránok ako sú Travel + Leisure, National Geographic, Condé Nast Traveler a TripAdvisor.

Niektoré z nich sú v lete preplnené turistami vďaka ich známosti, iné sú zatiaľ „neobjavené“ a vie o nich len málokto.

Tu sú niektoré z elitnej skupiny, podľa výberu The Active Times:

Cala Jondal, Ibiza, Baleárske ostrovy

Súkromné lode, plážové kluby a stolovanie priamo na pobreží – to všetko je v tejto časti ostrova, známeho svojím nočným životom, samozrejmosťou.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa RESTAURANTE YEMANJÁ IBIZA (@yemanjaibiza),

Pláž Elafonissi, Kréta, Grécko

Elafonissi sa nachádza na juhozápadnom pobreží ostrova a je slávna vďaka fascinujúcej farbe piesku – ružové pobrežie vytvára krásny kontrast so zelenou vodou a jasne modrým nebom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa FERIEHUS.NO (@feriehus.no),

La Côte des Basques, Biarritz, Francúzsko

Ľudia surfujú na La Côte des Basques od roku 1957 a juhozápadná francúzska pláž je dodnes jedným z hlavných cieľov surferov z celého sveta. Bonusom je nádherný výhľad na španielske pobrežie a okolité hory.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sara Bodowsky (@sarabodowsky),

Figovníkový záliv, Protaras, Cyprus

Stredozemný ostrovný štát Cyprus každoročne navštevuje viac ako 2 milióny ľudí, ktorých lákajú jeho hory a pláže. Z nich je najznámejšia práve tá, čo dostala meno po strome so sladkým ovocím, ktorý tu údajne rastie od 17. storočia. Pláž má krásny zlato-hnedý piesok a na výber je tu hneď z niekoľkých rezortov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Passion for Cyprus (@cypruspassion),

Pláž Agiba, Mersa Matruh, Egypt

Na pozadí horčicovožltých útesov si môžu dovolenkári vychutnať stredomorské slnko a tmavomodré vlny. Na vrchu útesov sa nachádza kaviareň, z ktorej je krásny výhľad doďaleka.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

v

Príspevok, ktorý zdieľa Chantal Heus (@chantal68heus),

Pláž Perissa, Santorini, Grécko

Kým krétska Elafonissi bola romanticky ružová, santorínska Perissa je niečo pre fanúšikov punku. Jej čierny piesok má sopečný pôvod a láka najmä mladších dovolenkárov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Angélica Theodoro de Almeida (@angeltheodoro),

Praia do Camilo, Lagos, Portugalsko

Malá pláž, vkliesnená medzi dramatickými skalami, má práve vďaka svojej subtílnosti osobité čaro. Ukrýva sa na západnom konci portugalského pobrežia Algarve. Okrem ďalších minipláží vytvoril zub času v skalách aj krásne jaskyne.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Algarve Tourism (@algarvetourism),

Verejná pláž Jumeirah, Dubaj, Spojené arabské emiráty

Pod horúcimi lúčmi slnka si miestni aj návštevníci môžu vychutnať ochladenie na Jumeirah, verejnej pláži s plavčíkmi a so sprchami. Rekreanti tu môžu vyskúšať aj parasailing a wakeboarding, k dispozícii je aj bežecká dráha, ihrisko na plážový volejbal a posilňovňa. Atrakciou je jazda na ťavách pozdĺž pobrežia.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Katerina Kobzeva (@pilot_katrin),

Fulhadhoo, atol Baa, Maldivy

Jeden z menších ostrovov Maldív – Fulhadhoo – s počtom obyvateľov len niekoľko stoviek, je priam ohromujúci. Obmývajú ho tyrkysovo modré vody, takmer nerozoznateľné od oblohy, vďaka ktorým sa svetlý piesok zdá ešte belší.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Three Hearts Guesthouse (@3heartsguesthouse),

Playa Delfines, Cancún, Mexiko

Ak si to namierite do jedného z najznámejších mexických letovísk, vyberte si Delfíniu pláž s čistou vodou, ktorá je teplá aj v noci, bielym pieskom a vlnami ideálnymi na surfovanie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Visita Quintana Roo (@visitqroo),

Pláž Grace Bay, Turks a Caicos

Nachádza sa v najromantickejšej časti Karibiku a je doposiaľ masových turizmom nedotknutá. Bariérový útes ju chráni pred znečistením a naplavenými riasami, jej voda je tyrkysová.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa National Colony Realty (@nationalcolonyrealtytci),

Theactivetimes­.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #pláže #dovolenka pri mori