Toto vám iní neukázali! Influencerka zverejnila znepokojujúce video zo Santorini

Sledovanie západu slnka, ktoré sa ponára do mora pri jednom z najkrajších ostrovov sveta, je v zozname turistických želaní väčšiny cestovateľov.

28.08.2020 06:45
debata (5)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa KATIE GIORGADZE (@katie.one),

Na výhľad z dediny Oia na gréckom ostrove Santorini si však treba zabezpečiť ochranné pomôcky, aby pár večerných minút nevyšlo pozorovateľov príliš draho.

No hoci globálna pandémia nestráca nič zo svojej sily, naopak, dosahuje nové vrcholy, turisti sa na ostrov stále hrnú a nedbajú na svoje zdravie a na zdravie iných.

Dvadsaťsedemročná Instagramerka Katie Giorgadze podľa portálu Insider zverejnila na svojom účte, ktorý sleduje 706 000 užívateľov, video, ktoré zachytáva húfy turistov fotiacich sa pri západe slnka na jednom mieste – takmer všetci však bez ochranných rúšok.

„Šli sme sa pozerať na slávny santorínsky západ slnka,“ napísala Katie na sociálnu sieť. „Toto je zákulisie, ktoré vám väčšina influencerov neukáže!“

Polovica turistov

Ostrov je kvôli pandémii momentálne oveľa prázdnejší ako obvykle. Priemerná obsadenosť hotelov je na Santorini teraz okolo 50 percent, inokedy býva leto beznádejné vypredané.

Instagramerka z Paríža vraj vedela, že Hrad v meste Oia je populárne miesto na sledovanie západov slnka. Vzhľadom na nižšiu koncentráciu turistov sa preto spolu s manželom rozhodla ísť sa tam v jeden večer pozrieť.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa KATIE GIORGADZE (@katie.one),

„Musím povedať, že som bola veľmi šokovaná počtom ľudí na mieste,“ povedala Giorgadze. „Neviem si predstaviť, ako to vyzeralo po minulé roky,“ dodala.

Giorgadze povedala, že na hrad prišli o niečo skôr, ale už videli turistov, ktorí sa snažili zabezpečiť si miesta a dostať sa do radu na fotografovanie.

Čo bolo však najviac zarážajúce, takmer žiadni turisti nemali na tvári masku. Katie s manželom sa preto rozhodli ostať obďaleč a ak foteniu sa dostali, až keď slnko zapadlo a cestujúci sa začali vytrácať.

V porovnaní s Talianskom…

Aj keď bola Katie davom na Santorini nemilo prekvapená, povedala, že inde v Grécku sa cítila bezpečne. „Zamestnanci všade a vždy nosili masky a vždy dodržiavali všetky potrebné opatrenia,“ dodala.

Giorgadze však pripustila, že bezpečnostné opatrenia boli v Grécku v porovnaní s Talianskom, ktoré navštívila len pár týždňov predtým, omnoho uvoľnenejšie.

„Urobili sme si výlet do severného Talianska a všetky miesta, ktoré sme navštívili, boli extrémne prázdne, či sme boli v malých dedinách alebo vo veľkých mestách,“ uviedla. „Cítili sme sa, ako by sme boli jediní turisti,“ povedala.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Santorini #koronavírus #Covid-19