Dovolenkový raj nahrádza povinné koronatesty turistov poistením zadarmo

Mnohé krajiny, ktorých hlavným zdrojom príjmov bol cestovný ruch, sa usilujú turistov aj v ťažkých časoch pandémie prilákať rôznymi špeciálnymi zľavami či výhodami.

12.09.2020 07:00
Karibik, Dominikánska republika, more, palmy, pláž Foto:
Pláže s bielym pieskom pod palmami v Dominikánskej republike.
debata

Medzi nimi aj mnoho karibských krajín bojuje o priazeň návštevníkov, a tak sa Dominikánska republika rozhodla pre niekoľko zmien, ktoré uľahčia jej návštevu, píše Insider.

V rámci nového plánu obnovy cestovného ruchu v krajine už od 15. septembra nebudú návštevníci povinní preukazovať pred vstupom negatívny test na COVID-19. Upúšťa sa tiež od hromadného testovania na letiskách po prílete, testy sa budú vykonávať náhodne.

Tamojšie ministerstvo cestovného ruchu navyše spustilo – zatiaľ dočasne, do decembra 2020 – systém bezplatnej cestovnej pomoci turistom, ktorí sa v krajine ubytujú.

Okrem všeobecného krytia sa toto „poistenie“ vzťahuje na testovanie na chorobu COVID-19, ako aj na krytie nákladov, ktoré vzniknú, ak sa návštevníci nakazia a budú musieť ostať v karanténe.

Podľa vyhlásenia ministerstva cestovného ruchu Dominikánskej republiky sa plán obnovy „snaží minimalizovať dopady pandémie a podporovať zodpovedné zotavenie ekonomiky, ktoré uprednostňuje zdravie, maximalizuje potenciál pre tvorbu pracovných miest a ekonomický rast a podporuje odvetvie v ďalšom rozvoji udržateľným spôsobom".

Do tohto špeciálneho dočasného poistenia investovala krajina v prepočte 23,7 milióna eur.

Plán myslí aj na domácich podnikateľov, republika spustila aj úverovú pomoc pre malé a stredné podniky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #poistenie #Dominikánska republika #cestovné poistenie #koronavírus #Covid-19