Odvážlivec chcel pokoriť rekord. Do vody skočil zo 40 metrov. Omdlel

V snahe prekonať svetový rekord v skoku z vrtuľníka sa Brit nechal vyhodiť z výšky 40 metrov do mora.

30.10.2020 08:00
debata

Po dopade na vodnú hladinu rýchlosťou 120 kilometrov za hodinu však na určitý čas stratil vedomie a museli ho zachraňovať pripravení potápači. Či bude jeho akcia s ohľadom na okolnosti skutočne uznaná za rekord, preto nie je jasné, napísala agentúra DPA.

Svedkovia uviedli, že skok 34-ročného Johna Breama mal k dokonalosti ďaleko: vo vzduchu sa pretočil a do vody dopadol hlavou dole. Pri ceste do nemocnice, keď bol už pri vedomí, podľa britských médií opäť rozprával a dokonca vtipkoval.

Bývalý výsadkár, ktorý si hovorí The Flying Fish (Lietajúci ryba), chcel pri akcii v blízkosti ostrovčeka Hayling pri juhoanglickom prístave Portsmouth vybrať peniaze na dobročinné účely. Prostriedky majú dostať vojnoví veteráni, doteraz pre nich zozbieral okolo 5000 libier.

V Guinessovej knihe rekordov je zaznamenaných niekoľko podobne bláznivých akcií, medzi nimi aj najvyšší skok z útesu bez akýchkoľvek pomôcok: Brazílčan Laso Schaller v roku 2015 skočil vo Švajčiarsku z vodopádu vysokého takmer 59 metrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #rekord #Guinnessova kniha rekordov #Skok z výšky