Koniec špekulácií: Odhalili názov mosta na chorvátsky Pelješac. Jeden dôležitý otáznik však ešte ostal

Pelješac je druhý najväčší chorvátsky polostrov, nachádza sa v južnej Dalmácii, v Dubrovnícko-neretvianskej župe. Rozloha polostrova je 348 km2 a je obklopený Neretvianskym kanálom a Malostonským zálivom zo severu a Mljetskym a Pelješackým kanálom z juhu.

17.06.2022 07:00
debata

názve mosta, ktorý prepája Chorvátsko a turistom uľahčuje dovolenkovanie, sa hovorilo veľa. Niektoré dohady boli, že dostane meno podľa Olivera Dragojeviča či Marca Pola alebo že sa bude volať Most Vlasti, Most chorvátskej integrity či Európsky most, píše Net.hr.

Video
Ide o peniaze: Aká drahá bude tohtoročná dovolenka v Chorvátsku? Odpovedá podnikateľ v cestovnom ruchu Stanko Delič. Premiéra 22. 6.

Teraz sa však na verejnosť dostala oficiálna informácia. Most, ktorý vedie ponad záliv Mali Ston, dostal veľmi jednoduchý názov: Most Pelješac.

stĺpy, most, večer Čítajte viac Otvorili najdlhší sklenený most na svete: Má 630 metrov a visí vo výške 150 metrov

Potvrdila to tabuľa s názvom, ktorú pred niekoľkými dňami osadili na začiatku mosta. Pod názvom je uvedená jeho dĺžka – 2404 metrov.

Nový názov, ktorý neoplýva kreativitou, ale zato je jasný a výstižný, tak rešpektuje bežnú prax pomenúvať objekty infraštruktúry spravidla podľa geografických oblastí, v ktorej sa nachádzajú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mosty #Chorvátsko