Pokračovanie článku: Tri najkrajšie európske ostrovy, kde nájdete nečakaný pokoj aj počas letnej sezóny

Formentera, Baleáry

Najmenší zo španielskych Baleárskych ostrovov vyhľadávajú turisti, ktorí hľadajú pokoj ďaleko od rušného nočného virvaru na neďalekej Ibize.

Jeho biele piesočnaté pláže a jantárové západy slnka mu vyslúžili prezývku Karibik Európy a robia z neho ideálne miesto, kde môžete uniknúť šialenstvu ostrova večierkov.

Najpozoruhodnejšia na Formentere je hlavná pláž, Illetes, ktorá má tvar dlhého pásu piesku a návštevníkov vťahuje do fascinujúceho a rozmanitého morského života. Aj ostatné pláže ponúkajú to, čo sem chodia turisti hľadať – svoj kúsok súkromia a ticho.

Turisti môžu na ostrove v miestnych reštauráciách ochutnať niektoré z najlepších stredomorských jedál svojho života. Miestna kuchyňa ponúka širokú paletu chutí od tapas tanierov až po čerstvo ulovené morské plody.

Návštevníci môžu celé leto cítiť celú šírku jeho ponuky, od starovekých majákov až po svetové dedičstvo Posidonia s morskými prériami.

Playa de ses Illetes, Formentera, Španielsko. Foto: SHUTTERSTOCK
Playa de ses Illetes, Formentera, Španielsko Playa de ses Illetes, Formentera, Španielsko.
lietadlo, Željava, Juhoslávia, podzemné letisko Čítajte viac Juhoslovanské letisko ukryté v kopci: Cesta k nemu vedie cez míny, chemikálie a hroziace kolapsy
debata chyba
Viac na túto tému: #Európa #ostrovy #Formentera