Ide o život? Plavčíci na najpopulárnejších plážach vstúpili do štrajku

Turistov na španielskom ostrove Malorka upozorňujú, že plavčíci dohliadajúci na všetky pláže hlavného mesta Palma de Mallorca vstúpili od nedele do neobmedzeného štrajku, informuje agentúra DPA.

22.05.2023 07:15
debata
Video
Ako sa dovolenkuje na ostrove? Pozrite sa, ako si Adam Sandler na Malorke užíval chvíle voľna na pláži. / Zdroj: TV Pravda

„Nikto z nás nebude pracovať. Ak dôjde k úmrtiam pri kúpaní sa, nebude to naša chyba,“ vyhlásil hovorca odborov Julian Delgado o približne 50 plavčíkoch, ktorí pracujú na mestských plážach.

Ľudia môžu vstupovať do mora, no na vlastné riziko. Plavčíci sú bežne v službe od 11.00 do 19.00 h.

Štrajk sa bude týkať všetkých pláží v meste Palma de Mallorca vrátane pláže známej ako Ballermann, ktorú obľubujú najmä nemeckí a britskí turisti.

rovinj, chorvátsko, leto, dovolenka, Istria, more Čítajte viac Víťaz rebríčka je jasný! Najkrajšie európske plážové mesto nájdete v Chorvátsku

Plavčíci plánovali vstúpiť do štrajku už minulý rok. Na poslednú chvíľu sa však dohodli s mestom, ktoré im prisľúbilo zvýšenie platov a predĺženie pracovnej sezóny.

No namiesto toho, aby začali podľa dohody strážiť pláže v apríli tohto roka, sa oficiálna plážová sezóna začala až v máji. Nedošlo ani k sľúbenému zvýšeniu ich platov.

Nebolo bezprostredne jasné, ako mesto zareaguje na ohlásený štrajk.

Vedenie mesta pripísalo nezlepšenie pracovných podmienok zmluve s odchádzajúcim prevádzkovateľom, ktorej platnosť vyprší koncom tohto leta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #Malorka #plavčík