Vraj najdôveryhodnejší rebríček pláží, aký vznikol! V top 50 je len 10 európskych, jediná chorvátska

Rebríčky a hodnotenia sú veľmi populárne, výnimkou nie je ani turizmus. Cestovatelia sa predsa pri výbere dovolenky radi inšpirujú hodnotením odborníkov alebo mnohých turistov, ktorí miesta osobne navštívili.

26.07.2023 06:00
Pláž Pasjača, Chorvátsko, skaly, chodník Foto:
Pláž Pasjača je ukrytá.
debata

Medzi mimoriadne atraktívne rebríčky určite patria zoznamy top pláží. Najnovší rebríček World’s 50 Best Beaches obsahuje 50 najkrajších prímorských miest sveta, medzi ktorými zažiarila aj jedna chorvátska, píše Total Croatia News.

Ide o peniaze: Kde meniť a kde vyberať peniaze, ako platiť v zahraničí a ako sa vyhnúť poplatkom
Video
Odpovedá Roman Fusek, riaditeľ odboru ochrany finančných spotrebiteľov NBS. Premiéra 27. 6. 2023. / Zdroj: TV Pravda

Rebríček pláží sa podľa portálu Poslovni Dnevnik pokúsil nájsť najlepšie miesta na relax pri slanej vode. Odpoveď na otázku, ktoré to sú, hľadalo viac ako 750 turistických novinárov, odborníkov a influencerov.

Stránka tvrdí, že je to „bezpochyby najpresnejší zoznam pláží, aký bol kedy zostavený“.

Chorvátska perla sa umiestnila na 39. mieste. Úchvatná Pasjača je síce malá, úzka a dobre skrytá, no o to čarovnejšia. Táto pieskovo-štrková pláž v regióne Konavle na juhu Chorvátska sa rozkladá pod dramatickými útesmi Konavle a obmýva ju more hrajúce všetkými odtieňmi tyrkysovej.

V top 10 rebríčka sú len dve európske pláže, jedna je na Islande, druhá v Grécku.

Zoznam najlepších pláží na Zemi vedie pláž Lucky Bay v Západnej Austrálii. Táto päť kilometrov dlhá pláž je známa svojim bielym pieskom a ohromujúcou tyrkysovou vodou a je tiež skvelým miestom na šnorchlovanie, kanoistiku a pozorovanie kengúr skákajúcich po piesku.

Samozrejme, nechýbali ani Seychely a Filipíny… Ďalšia na zozname je totiž Anse Source D’Argent na Seychelách, ktorá si získala uznanie pre svoje úžasné žulové útesy, po nej nasleduje Hidden Beach, malá zátoka na Filipínach, do ktorej sa dá dostať iba loďou.

Na 4. mieste je austrálska Whitehaven, nasleduje One foot na Cookových ostrovoch, ďalšie miesto patrí Trunk na Amerických panenských ostrovoch, nasleduje Honopu na Havaji, Reynisfjara na Islande, na 9. mieste je Navagio v Grécku so slávnym vrakom lode, a desiatku uzatvára mexická Balandra.

Hum, Chorvátsko, mesto Čítajte viac Dvadsať domov v troch radoch: Najmenšie mesto na svete je na Istrii futbalová fanúšička, svetový pohár Čítajte viac KVÍZ: Slováci, dohovoríte sa v Chorvátsku? NEPOUIZ, Egypt je vyhladavany najmae ako all inclusive dovolenkova destinacia. - Shutterstock.jpg Čítajte viac Najbližšia exotika Slovákov? Egypt je synonymom all inclusive dovoleniek, tu je 6 skvelých tipov

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rebríček #pláž #Chorvátsko