Poznáte tieto možnosti platby v Chorvátsku?

Chceli by sme sa s vami podeliť o našu nezabudnuteľnú služobnú cestu do Dubrovníka autom, počas ktorej sme sa zameriavali na skúmanie možností platby kartou. Dubrovník je nádherné historické mesto na pobreží Jadranského mora v Chorvátsku, známe svojou bohatou kultúrou, úchvatnými pamiatkami. Toto miesto nám poskytlo úžasné skúsenosti, o ktoré sa oplatilo podeliť.

04.08.2023 00:00
visa, nepouzivat

Naša služobná cesta sa začala skoro ráno, keď sme vyrazili autom z našej domovskej redakcie. Cesta bola dlhá, ale plná dobrodružstva a krásnych scenérií, keď sme prechádzali krajinou a pomaly sa približovali k Dubrovníku. Po niekoľkých zastávkach sme sa napokon dostali do cieľa.

Ubytovali sme sa v pôvabnom hoteli v centre mesta, ktorý ponúkal skvostný výhľad na more. Po krátkej prestávke sme sa hneď pustili do práce – začali sme skúmať, ako je Dubrovník pripravený na prijímanie platby kartou.

visa, nepouzivat

Musíme povedať, že sme boli milo prekvapení. Väčšina obchodov, reštaurácií a turistických atrakcií prijímala platby kartou, čo nám uľahčovalo náš výskum. My sme so sebou mali platobnú kartu Visa. Zistili sme, že väčšina miestnych prevádzok má moderné platobné terminály a personál bol veľmi ochotný nám vysvetliť, ako platba kartou funguje. Taktiež sme sa dozvedeli, že obyvatelia aj turisti preferujú bezhotovostné platby, čo prispieva k rýchlejšiemu a pohodlnejšiemu nákupnému zážitku.

Počas nášho skúmania sme si vychutnávali miestnu kuchyňu. Dubrovník ponúka bohaté kulinárske zážitky a mali sme možnosť ochutnať vynikajúce chorvátske špeciality v miestnych reštauráciách. Našťastie, aj väčšina z nich akceptovala platbu kartou, čo nám uľahčilo sledovanie našich výdavkov priamo v bankovej aplikácii.

visa, nepouzivat

Na jednom z našich výletov po Dubrovníku sme sa rozhodli zakúpiť si tradičné suveníry, čiže magnetky. Obchodík s magnetkami bol stánkový predajca, ktorý mal farebné stánky a ponúkal široký výber krásnych magnetiek s motívmi Dubrovníka a jeho okolia.

Keď sme si vybrali niekoľko magnetiek, pristúpili sme k stánku s očakávaním, že budeme potrebovať hotovosť. Namiesto toho sme sa potešili, keď sme si uvedomili, že predajca má moderný platobný terminál a prijíma platby kartou Visa.

visa, nepouzivat

Postup bol jednoduchý. Predajca nám vysvetlil, že stačí priložiť kartu na terminál, a potom zadáme náš PIN kód na overenie platby. Bez akýchkoľvek problémov sme platbu dokončili a nové magnetky boli naše! Bol to úžasný zážitok, vidieť, ako aj drobní stánkoví predajcovia v meste prijímajú moderné bezhotovostné platby.

Týmto spôsobom sme si užili nádherné chvíle v Dubrovníku a zároveň skúmali, ako sa mesto prispôsobilo moderným platobným technológiám, čo prispieva k pohodlnejšiemu a bezpečnejšiemu nakupovaniu pre turistov.

Tento príklad len potvrdzuje, že Dubrovník je priateľský nielen k turistom, ale aj k bezhotovostným platbám, čo nám všetkým spríjemnilo zážitok z tohto krásneho mesta.

visa, nepouzivat

Samozrejme, náš čas v Dubrovníku nebol iba o práci. Počas voľných chvíľ sme si užívali prechádzky po úzkych uličkách mesta, obdivovali sme opevnenie a vychutnávali si slnečné pláže. Pláže na pobreží Jadranského mora sú nádherné a ponúkajú dokonalú príležitosť na oddych a relaxáciu.

Zhrnutie našej služobnej cesty do Dubrovníka bolo veľmi pozitívne. Mesto je dobre pripravené na platbu kartou, čo uľahčuje nielen nákupy a platby za služby, ale aj zlepšuje celkový turistický zážitok. Odporúčame toto nádherné miesto každému, kto chce objaviť jeho kultúru, krásu a pohostinnosť.

chyba