Starosta v obľúbenom talianskom letovisku zakázal bikiny, za porušenie hrozí pokuta 500 eur

Gabriela Sabová | 16.07.2022 06:00
Turisti zvyknú na dovolenkách chodiť odhalení v plavkách nie len na pláž, ale aj do mesta, reštaurácií či dokonca na návštevy pamiatok. Takéto oblečenie však nie je na iných miestach vhodné a mnohým miestnym odhalené telá návštevníkov dvíhajú tlak.

Rozšírené neslušné správanie – takto opísal podľa The Times starosta obľúbeného talianskeho letoviska Sorrento spôsoby turistov, ktorí chodia v plavkách a priveľmi odhalených odevoch po uliciach.

Turisti odhaľujúci svoju kožu rozrušujú miestnych obyvateľov.

Massimo Coppola hovoril za všetkých obyvateľov mesta, ktorým prekážajú nehanebné maniere odporujúce slušnosti a ktorí si myslia, že sa takto poškodzuje imidž mesta.

pláž, Barcelona, more, piesok, oceán, voda, leto, kúpanie Čítajte viac Obľúbené európske letovisko zakáže fajčenie na plážach. Ďalšie ho budú nasledovať

V malebnom meste Sorrento, ktoré sa nachádza na útesoch v Neapolskom zálive, bude teraz hliadkovať polícia, aby presadila nové nariadenie, informuje News.com.au.

Za porušenie zákazu nosenia bikín mimo pláže hrozí pokuta až 500 eur.

Sorrento nie je ani zďaleka jediné

Tento krok vyvolal búrlivú online diskusiu, pričom niektorí debatujúci ho označili za „čudný“, iní zasa starostu chválili.

Sorrento nie je jediným turistickým hotspotom, ktorý takéto zákazy uplatňuje. V juhotalianskom meste Praia a Mare starosta vydal zákaz nevhodného obliekania aj chodenia po meste naboso.

Benátky, karneval, masky, Námestie svätého Marka, Taliansko, kostýmy Čítajte viac Hotelieri v Benátkach rozdávajú hosťom vodné pištole. Dôvod neuhádnete!

V severotalianskom Rapalle sú tabule pripomínajúce pravidlá slušného obliekania dokonca aj priamo v uliciach.

Aj v niektorých častiach Španielska by ste sa pre plavky v meste mohli dostať do veľkých problémov. Napríklad v juhošpanielskej Marbelle za obed v bikinách hrozí pokuta 100 eur.

V Barcelone môžu návštevníci nosiť plavky na pláži alebo na kúpalisku, ale keď sa v plavkách objavia v centre mesta, môžu dostať pokutu 300 eur. To isté platí pre Malorku.

mall tv, chalani z hôr Čítajte viac Ktorá trasa na ikonický Kriváň je najlepšia? A čo všetko je v národných parkoch zakazané? Dom, byt, kvety, balkón, bývanie, reality Čítajte viac S prílivom turistov sa na Baleárach obnovil 'balconing', má už aj obeť Sarónske ostrovy, Grécko, more, Čítajte viac Osem slávnych miest prekvapuje: Zakázali autá, všetci chodia pešo

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ