Nízka kriminalita, uvedomelí domáci: Top 10 miest, kam môžete cestovať bez obáv

Gabriela Sabová | 29.11.2023 06:00
Ak je cieľom vášho cestovania užiť si dobrodružstvo a zároveň sa cítiť bezpečne, určite nechcete obísť týchto desať miest na svete. Prečo sú také bezpečné? Pozrime sa na to!
Najbezpečnejšie mestá
Video
Zdroj: TV Pravda, Shutterstock, Pixabay

Oslo, Nórsko

Oslo sa môže pochváliť nízkou kriminalitou a veľmi efektívnym systémom verejnej dopravy. Miestni obyvatelia si vážia svoje mesto a spolu s nádhernou prírodou v okolí tvoria atmosféru bezpečia.

Tokio, Japonsko

Japonsko je známe svojou kultúrou rešpektu voči iným. V Tokiu sa môžete prechádzať úplne bez obáv o svoju bezpečnosť a okradnúť vás tiež nik nebude chcieť. Na uliciach môžete vidieť len tak opreté bicykle, a nikoho nenapadne odcudziť ich.

Singapur

Singapur je jedným z najlepších príkladov čistého a dobre riadeného mesta. Prísne zákony a vysoký stupeň dozoru zaručujú bezpečnosť (nielen) návštevníkov.

Helsinki, Fínsko

Fínsko sa pýši svojou vysokou úrovňou vzdelania a sociálnej starostlivosti. V Helsinkách sa takmer nedejú zločiny a tamojšie verejné priestory sú bezpečné aj počas noci.

Zürich, Švajčiarsko

Švajčiarsko je jednou z najbohatších krajín sveta, a to sa odráža aj na jeho bezpečnosti. Mesto Zürich veľmi efektívne pracuje na bezpečnosti svojich obyvateľov aj návštevníkov.

Reykjavík, Island

Island je známy svojou nenásilnou kultúrou. V Reykjavíku nebudete mať obavy o svoje cennosti ani o svoju fyzickú bezpečnosť.

Wellington, Nový Zéland

Nový Zéland je veľmi prívetivý a bezpečný. Mesto Wellington nie je výnimkou a má skutočne nízku kriminalitu.

Kodaň, Dánsko

Dánsko sa radí medzi najšťastnejšie krajiny na svete, a Kodaň je jedným z dôvodov. Bezpečné ulice a kultúra vzájomného rešpektu robia z tohto mesta skvelé miesto pre návštevníkov.

Toronto, Kanada

Kanada je známa svojou priateľskosťou a bezpečnými mestami. Toronto je veľkým multikultúrnym miestom, kde sa rôzne kultúry stretávajú v harmónii.

Melbourne, Austrália

Melbourne má nízku kriminalitu a ponúka širokú škálu kultúrneho diania. Jeho obyvatelia sú priateľskí a ochotní vždy pomôcť.

Tieto mestá vám umožnia cestovať s pocitom bezpečia a sú skvelým miestom na objavovanie nových kultúr a zážitkov.

NEPOUZ, Paríž, Francúzsko, Eiffelova veža Čítajte viac Jedna z top atrakcií Paríža sa na 5 rokov zatvára: Kontroverzná stavba žerie energie ako žiadna Lefkada, Grécko, ostrov, pláž, Iónske more, dovolenka, cestovanie Čítajte viac Karibik Európy: Tento pestrý ostrov vyrazí dych svojou exotickou vizážou Scala dei Turchi, Realmonte, Sicília Čítajte viac Nebuďte tuctovými turistami: Objavte najlepšie talianske pláže, ktoré odporúčajú domáci

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ