Najdrahšia káva Európy? Podávajú ju do ruky cez malé okno hneď za našimi hranicami. V čom je špeciálna?

Kávičkári nedajú na svoj horký či kyslý nápoj dopustiť a chutnajú ho aj na svojich cestách. Ceny sú všade rôzne, no kto by čakal, že najviac si za šálku zapýtajú v nejakej vychýrenej kaviarni so zlatými stenami a mahagónovými stoličkami, ostane prekvapený.

02.02.2024 06:00
debata (1)

Najdrahšiu kávu na celom starom kontinente síce podávajú v slávnej Viedni, no na úplne inom mieste, ako by ste čakali.

Kaviareň nájdete v bočnej, nenápadnej uličke. Najviac však zaskočí spôsob servírovania – baristi ju podávajú zákazníkom cez obyčajné okno s modrými rámami, platobný terminál je položený na okennej rímse. Dookola, na múre, sú farebné graffiti.

A posedenie? To veru nečakajte! Svoju kávu si vychutnáte pekne postojačky či cestou okolo pamiatok, ktoré si môžete sŕkajúc vychutnávať.

Celá kaviareň preto aj dostala ten najlogickejší názov: Fenster Café, teda Oknová kaviareň.

„Skutočne je to len diera v stene, ktorá sa nachádza neďaleko Fleischmarktu. Veľmi dobrá obsluha a skvelá káva,“ napísal na recenzný portál TripAdvisor zákazník Aaron Mandel v decembri 2023.

Po všetkých týchto informáciách logicky vyvstáva otázka, čo je na tejto káve také unikátne? Podáva sa vo waflovom kornútku zvnútra potiahnutom čokoládou, takže vlastne dostanete nápoj a dezert v jednom. Jemná chuť čokolády, ktorá prestupuje do horúcej tekutiny, dodáva káve príjemnú sladkastú chuť, ktorú mnohí návštevníci opisujú ako „úchvatnú“.

A koľko teda najdrahšia káva Európy stojí? Za tento zázrak zaplatíte šialených 11 eur.

„Navštívili sme túto kaviareň hneď v prvý deň nášho pobytu vo Viedni. Videli sme ju na Instagrame a chceli sme ochutnať kávu v kornútku! Samotná káva bola slušná a roztápajúca sa čokoláda vo vnútri pridávala na sladkosti. Jedinou nevýhodou je vysoká cena, ale na instagramovú kávu to nie je zlé!“ zhodnotili svoju novembrovú návštevu viedenskej kaviarne britskí turisti.

Taliansko, Rím, Koloseum, dievča, Talianka, žena, krik, reč, slová, hovorenie Čítajte viac Dolce vita alebo kultúrny šok? Toto vás v Taliansku môže prekvapiť Dubrovník, Chorvátsko, dovolenka, cestovanie, loďky, člny, more Čítajte viac Zmrzlina za 4, káva za 5 eur: Chorváti priznali, že to s cenami prepískli! Čo na to turisti? Naomi v Japonsku, Starbucks Čítajte viac Starbucks v Japonsku nie je len veľká káva. Ľudia čakajú na svoj zázrak aj 4 hodiny okno, Rím, grafiti Čítajte viac Tajomné 400-ročné diery v stenách domov sa počas pandémie znova otvárajú

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Viedeň #káva #kaviareň