Karibik Európy: Tento pestrý ostrov vyrazí dych svojou exotickou vizážou

Túžite po Bahamách, ale akosi vám to nevychádza? Srdce vám piští po bielych pieskových plážach obkolesených palmami, no tento rok to vyzerá len na európsku dovolenku? Mnohé miesta sa podobajú na slávnejšie destinácie, a tak si aj omnoho bližšie (a lacnejšie) môžete s prižmúrenými očami vychutnať (takmer) dovolenku snov.

22.06.2023 06:00
Lefkada, Grécko, ostrov, pláž, Iónske more,... Foto:
Pláž Agiofili na gréckom ostrove Lefkada.
debata (1)
Ani ony neodolali: Herečka Demi Moore s dcérou na gréckej pláži
Video
Grécko ponúka čarovné miesta, ktoré lákajú "radových" turistov aj celebrity. / Zdroj: TV Pravda

Viete, ktorý ostrov dostal prezývku „Karibik Grécka“? Je to čarovná Lefkada, ktorá sa nachádza v Iónskom mori, a je nadpriemerne úžasným miestom aj na grécke pomery.

Lefkada má pohostinných ľudí a ponúka množstvo aktivít. S pevninou spája ostrov malý most a je ľahko dostupný autom.

Najlepšie na nej je však jej prírodné prostredie, ktoré mnohí opisujú ako jedno z najkrajších nie len v Grécku.

Ostrov má tajný recept na dokonalú letnú dovolenku a je perfektnou destináciou snov pre ľudí, ktorí milujú exotické ostrovy.

leto, dovolenka, kúpanie, plávanie, plavky, bazén, more, voda, Čítajte viac Top 10 gréckych ostrovov: Každý je v niečom naj – pláže, šport, romantika, história

Je oprávnene známy svojimi plážami, ktorých je tu celkovo 117 kilometrov – stačí sa pozrieť niekoľko fotografií, a ostanete v nemom úžase. Ako však hovoria tí, čo aj videli na vlastné oči, realita ďaleko presahuje akékoľvek očakávania.

Pláže Lefkady s očarujúcimi tyrkysovými vodami, obklopenými nedotknutým prírodným prostredím, ponúkajú dokonalú kombináciu pokoja a pohody.

Pre aktívnejších dovolenkárov je pripravené skvelé potápanie, jazda na koni, windsurfing, paragliding, jazda na horskom bicykli, kite-surfing či plavba po okolitých ostrovčekoch.

Pláž Egramni na Lefkade.
Chora na ostrove Astypalea
+12Chora na ostrove Folegandros.

Pláže na Lefkade

Porto Katsiki

Ak budete dovolenkovať na Lefkade, jednoducho musíte navštíviť jednu z hlavných pláží ostrova. Podmanivé miesto ponúka jednu z najpozoruhod­nejších scén – biele útesy tvoria pôsobivú kulisu a zároveň predstavujú pozoruhodný kontrast k modrým vodám Iónskeho mora.

Egremni

Táto pláž sa môže pochváliť bielym pieskom, okruhliakmi a krištáľovo čistou vodou, ktorá vytvára exotický dojem.

Ak patríte k tým, ktorí počas voľna vyhľadávajú ústranie, práve tu pod útesmi môžete nájsť príjemne izolované miesta.

Nidri

Táto pláž je obľúbeným letoviskom pre svoj biely piesok, krištáľovo čisté vody a palmy, ktoré vytvárajú krásne prostredie pre dospelých aj deti. Stredisko je dobre vybavené s barmi, kaviarňami a množstvom reštaurácií.

Kathisma

Pláž sa nachádza 15 km juhovýchodne od hlavného mesta. Kathisma je jednou z najkrajších pláží Lefkady s jemným bielym pieskom a trblietavou tyrkysovou vodou.

Agios Nikitas

Toto miesto sa nachádza 13 km juhozápadne od mesta Lefkada a celkom blízko pláže Kathisma. Ponúka malebné krištáľovo čisté vody pozdĺž celej pláže.

Aj keď je pomerne malá, je rovnako nádherná ako ostatné pláže ostrova.

Čo na Lefkade musíte vidieť

Na Lefkade nájdete dve lagúny, Divari a Ivaria. Od zimy do jari tieto lagúny navštevuje niekoľko rôznych druhov sťahovavých vtákov. Okolo lagún je hustá vegetácia, ktorá vtákom poskytuje potrebný úkryt a bezpečie.

Lefkada má tiež vysoké hory, ktoré ukrývajú mnohé vodopády pretekajúce hornatou krajinou, nakoniec sa vlievajú do mora. Vodopád Dimossari je jedným z najočarujúcej­ších.

A na Lefkade sa týči aj hrad Agia Mavra postavený v 14. storočí. Tento nádherný skvost je výrazne zrekonštruovaný a dodnes je veľmi dobre zachovaný. Postavili ho niekdajší vládcovia zo Sicílie, jeho hlavným účelom bolo chrániť staré mesto.

Nachádza sa tu tiež krásny kostol zasvätený Agia Mavra, ktorý sa počas leta stáva dejiskom mnohých aktivít a kultúrnych podujatí.

Santorini, ostrov, more, slnko, leto, kúpanie, dovolenka, grécko Čítajte viac Ukrutne preľudnený Santoríni: Blogerka zažila nátresk, ponúka tipy, ako si užiť ostrov napriek davom Řecko nás baví, Grécko, bloger Čítajte viac Cestovateľ Zdeněk: Do Grécka choďte autom, vyhnete sa tak miestam so zlým počasím

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko