Faux pas: Aerolínie zverejnili foto ruky s vytetovaným číslom. Okamžite sa ospravedlnili

Letecká spoločnosť EasyJet si vyrobila na internete poriadne trápnu situáciu. Na sociálnej sieti Twitter uverejnila fotografiu ruky jedného z pasažierov, ktorý si nechal vytetovať číslo svojho prvého letu a pochválila sa, že to bol let práve s EasyJet.

12.04.2022 07:00
debata (5)

Tweet znel: „Nikdy nezabudneš na svoj prvý let.“ Naoko nevinná reklama dopravcu sa však razom obrátila vo verejné pobúrenie.

Pod príspevkom sa začali množiť zhrozené komentáre, ktoré prirovnávali fotku čísla na ruke s označovaním väzňov v nacistických táboroch.

Spoločnosť následne príspevok, ktorý mal podľa Times of Israel zjavné konotácie holokaustu, vymazala.

Napriek tomu sa zachoval a na sociálnych sieťach sa naďalej zdieľa jeho fotokópia, ktorú spravil izraelský letecký nadšenec Jon Siva.

Všetci židovskí a niektorí nežidovskí väzni v komplexe koncentračného tábora Osvienčim mali na ľavej ruke vytetované identifikačné čísla, pripomína portál.

V Osvienčime bolo zavraždených asi 960 000 Židov, 74 000 Poliakov, 21 000 Rómov a desaťtisíce sovietskych vojnových zajatcov.

Tetovania sa stali celoživotnými jazvami pre tých, ktorí prežili tábory a symbolom genocídy.

Nemecko, lietadlo, letisko, Glenwood Canyon Čítajte viac Pasažierka odmietla rúško, pilot otočil lietadlo po hodine späť, na zemi čakala polícia

„Hoci ide o skutočný obrázok tetovania zákazníka, ktorý oslavuje svoj prvý let s nami, chápeme vznesené obavy a v dôsledku toho sme sa rozhodli príspevok odstrániť,“ povedal zástupca mediálneho tímu britskej nízkonákladovej leteckej spoločnosti pre Times od Israel.

„Ospravedlňujeme sa za akýkoľvek priestupok, ktorý bol neúmyselne spôsobený príspevkom.“

lietadlo, pilot, kokpit, letecká preprava, inštruktor, navigačné prístroje Čítajte viac Pilot ukázal tajnú miestnosť v kokpite lietadla, o ktorej pasažieri netušia. Načo slúži? lietadlo, obloha, doprava, mraky, letisko Čítajte viac Žena strávila 5 hodín zamknutá na WC lietadla kvôli pozitívnemu COVID testu, video zavesila na TikTok koronavírus, USA, cestovanie Čítajte viac Rodina premiéra vyvolala pobúrenie. Cestovala do zahraničia, kým občania sedia doma

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #tetovanie #easyJet