Pokračovanie článku: Rozprávkové hrady, neznámy juh Dalmácie, tajomné Slavónsko... 3 prekvapivo skvelé roadtripy po Chorvátsku

Jazda cez južnú Dalmáciu

  • Štart – Split
  • Koniec – Popovići
  • Vzdialenosť – približne 254 km
  • Čas: 6 dní

Jadranská magistrála objíma celé chorvátske pobrežie, ale najpopulárnejším úsekom je dalmátske pobrežie medzi Splitom a Dubrovníkom.

Výhľady z vrcholu útesu spôsobujú, že máte pocit, akoby ste leteli nad morom. Na kobaltovo modrom horizonte sa pod vami trblietajú ostrovy Brač, Vis a Korčula.

Obchádzka v meste Drvenik vás zavedie 15-minútovým trajektom (môžete ísť autom) na menej frekventovaný východný cíp ostrova Hvar.

Odbočka na polostrov Pelješac vám poskytne miesto pri ceste, kde si môžete vychutnať čerstvé ustrice a najlepšie červené vína kontinentu.

Určite sa prejdite popri mestských hradbách Dubrovníka, ale pre oddych od davov pokračujte na juh smerom k čiernohorskej hranici a oblasti známej ako Konavle, ktorá je slávna vďaka svojim vínam a odľahlej pláži Pasjača pri malom mestečku Popovići.

Šibenik, Chorvátsko, more, leto, letovisko, lode, chrám Čítajte viac Inst@inšpirácia: Takto ste Chorvátsko ešte nevideli, pozrite si unikátne zábery najkrajších miest

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko