Pokračovanie článku: Do Chorvátska v septembri? Tu je 6 dôvodov, prečo si dovolenku užijete lepšie ako v lete

… citeľne menší počet davov v krajine. Je veľmi príjemné prezerať si pamiatky či národné parky bez tlačenice, sadnúť si na vyhliadnutú lavičku či bez problémov nájsť voľné miesto v dobrej reštaurácii či kaviarni.

Omnoho pokojnejšie a voľnejšie sú aj pláže a nehrozí „deka na deke“.

Trakoščan, hrad, Chorvátsko Čítajte viac Na hrade Trakoščan nájdete nahú "frajlu“

Oveľa uvoľnenejší sú aj domáci, majú viac času na rozhovory s turistami a dozviete sa tak mnoho zaujímavostí o ich krajine, minulosti a živote vôbec. Chorváti sa radi rozprávajú a keď ukážete záujem o ich svet, radi vás do neho zavedú.

Koniec leta je tiež časom dozrievania najlepších plodov – zbierajú sa sladučké figy, šípy, granátové jablká. A nastáva aj zber miestneho vynikajúceho hrozna. Niet nad čerstvé vitamíny.

September býva tiež časom konania viacerých zaujímavých festivalov – pivné slávnosti v Karlovaci, Dni hľuzoviek na Istrii, figové a štrúdľové festivaly.

chorvátsko, dubrovník, pláž Čítajte viac 10 zvykov Chorvátov, ktoré my ostatní považujeme za divné Rovinj, cyklistka, bicykel, Chorvátsko Čítajte viac Rovinj a okolie v pedáloch (Reportáž + tipy na zaujímavé cyklotrasy) Hum, Chorvátsko, mesto Čítajte viac Dvadsať domov v troch radoch: Najmenšie mesto na svete je na Istrii
debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko