Únava, kilometre ciest, sklamania... Za fotkami krajiny je drina, treba ich naháňať, aby boli dokonalé. Takéto

Vďaka mobilom a vyspelej technike dnes fotí každý, od dieťaťa po babičku.

26.12.2022 06:00
debata

Spraviť skutočne skvelý záber je však stále umenie. A hoci by to mohlo vyzerať, že fotiť krajinu je omnoho jednoduchšie ako spraviť dokonalý portrét či spravodajskú fotku, nie je to celkom tak.

Urmince
Kľak
+9Kľak

„Krajinárska fotografia je veľmi príjemný koníček, no aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, je za ňou množstvo driny. Veľa včasných budíčkov, nacestovaných kilometrov – často zbytočne, ak je počasie proti -, množstvo hodín za počítačom a veľa samovzdelávania,“ opisuje svoje hobby fotograf Slovenska Peter Kováčik.

Vďaka foteniu má aj mnoho zážitkov, ktoré mu zostanú na celý život. A v neposlednom rade aj veľa kamarátstiev, z ktorých mnohé pretrvávajú doteraz.

Peter sa fotografovaniu venoval v rokoch 2013 až 2019 a svoje zábery uverejňuje na Instagrame, Facebooku, Ephoto, 500px, 1×.com a rôznych iných platformách, kde má stovky sledovateľov. Až si znova nájde viac času, plánuje sa k tomuto koníčku vrátiť.

NEPOUZ, Rím, Čítajte viac Inst@inšpirácia: Profíci riešia zisky, on naplno fotí. Toto sú podľa Ľuda dve top mestá Švajčiarsko, vlak, rekord Čítajte viac Najdlhší vlak sveta meral takmer 2 kilometre: Pozrite si fotografie, aké sa už (asi) nezopakujú národný park Veľký kaňon, Grand Canyon National Park, cestovanie, South Kaibab, Čítajte viac Toto že sú atrakcie?! Najtrápnejšie recenzie turistov na TripAdvisore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Instagram #fotograf