Zhrozená influencerka opisuje desivú opičiu šou: Nespravte rovnakú chybu ako ja, varuje so slzami v očiach

Všetko pre potešenie turistov a pre peniaze? Niektoré zvieratá, ktoré slúžia ako hračka a zábavka a jediným dôvodom ich majiteľov je zárobok, neskutočne trpia.

03.07.2023 06:00
debata (7)
Video
Bangkok, Thajsko / Zdroj: Pixabay.com

Ťavy a slony, ktorým sa pod váhou stoviek turistov postupne zničila chrbtica, v klietkach držané šelmy, ktoré musia tancovať na pokyn krotiteľa, opice na reťaziach… Toto všetko je smutným dôkazom toho, akí krutí dokážu byť ľudia k prírode a akí sú niektorí turisti ľahostajní k trápeniu – veď zábavná fotografia na sociálnu sieť sa hodí.

Austrálska influencerka Rory Eliza zdieľala video o „krutom“ turistickom predstavení v Thajsku" a so slzami v očiach varovala ostatných, aby neurobili rovnakú chybu a nezúčastnili sa šou tak ako ona, píše NY Post.

21-ročná žena, ktorá má na TikTok-u 6,9 milióna sledovateľov, si počas dovolenky na ostrove Phuket zaumienila, že by si chcela pohladiť opičku. A tak sa poobzerala po možnostiach, kde takýto zážitok núkajú.

Netrvalo dlho a objavila Opičiu šou, a tak si nadšená kúpila na podujatie lístok.

@roryeliza

Trigger warning. Dont support this. Its called the monkey show in Phuket. I wish i knew..: thats why they make u pay before u go in. Becaude they know its wrong

original sound -

Keď sa však otvorili dvere, podľa vlastných slov ostala úplne šokovaná. Vo videu, ktoré si na sociálnej sieti následne pozrelo okolo 7 milióna ľudí, prosí sledovateľov, aby nepodporovali trýznenie zvierat. „Škoda, že som nevedela skôr, čo tam zažijem, aby som aj svojimi peniazmi nepodporovala tieto krutosti.“

Držala som mláďa opice v náručí a ono bolo úplne meravé od strachu, opisuje Rory Eliza svoj hrozný zážitok. Na záberoch, ktoré influencerka zverejnila, vidieť malé zvieratko s obojkom okolo krku a kovovou reťazou, ktorú poťahuje zboku „chovateľ“.

Vždy, keď sa muž priblížil, opička len nehybne sedela, vrešťala a syčala, viditeľne mala z neho obrovský strach, opisuje Rory. "A zakaždým, keď potiahol reťaz, mláďa ma len pevnejšie objalo,“ dodala.

Keď zhrozená odchádzala, povedali jej, že im môže nechať aj viac peňazí na starostlivosť o opice, no ona odmietla podporovať to, čo tam so zvieratami robia.

Odišla otrasená a v slzách.

Na sociálnych sieťach sa dočkala podpory a poďakovania, že varovala ostatných, no niektoré jej vyčítali, že si vopred nezistila, o čo v týchto zvieracích šou ide a ako to s týmito zárobkuchtivými majiteľmi zvierat chodí.

vírus, laboratórium Čítajte viac Ožil vírus so smrtnosťou až 88 %: Čo je marburg a kde sa momentálne šíri? Pavol Kabát, Mr. Coat on the road Čítajte viac Pán Kabát o Mexiku: Vyhnite sa policajtom, neskúšajte to s angličtinou a nejedzte chlpaté tacos vlak, Nemecko Čítajte viac Opitý rušňovodič nezastavoval v staniciach a do mikrofónu nadával na železnice

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #opice #týranie zvierat #Phuket